Lepa i funkcionalna lampa napravljena od prenamenskog otpada

Čak 60% odbačenog materijala iz domova i preduzeća završava na deponijama ili se spaljuje...

Naravno, postoje ljudi koji odvajaju svoje smeće i šalju materijal u centar za reciklažu, ali to je svakako veoma mali procenat u poređenju sa onima koji jednostavno nisu svesni svoje potrošnje i ciklusa otpada. Na svu sreću, postoje kompanije čija je glavna svrha da osmisle proizvode koji mogu da se pozabave ovim izazovima otpada i zagađenja korišćenjem takozvane kružne proizvodnje.

Jedna takva kompanija je Enkei, sa sedištem u Švedskoj, koja ima za cilj da promeni način na koji stvaramo proizvode. Njihov prvi proizvod je lampa Reminder koja je u isto vreme i funkcionalna i estetski zanimljiva, a glavna stvar u vezi nje jeste da je napravljena od prenamenskog otpada.

Da budemo precizniji, pokretna tekstilna senka ove lampe je napravljena od različitih prenamenskih materijala, uključujući vrhunsku modu, žicu na bazi otpadaka, recikliranu bioplastiku i 3D štampani čelik bez fosila.

Dizajn lampe se sastoji od dva kontrastna oblika koji se uklapaju jedan u drugi poput delova slagalice. Sam abažur se takođe može podesiti - odaje minimalističku atmosferu koja se može uklopiti u vaš prostor sa svojim svemirsko sivim, belim i svetlećim bojama.

Može izgledati kao jednostavno umetničko delo ako se ne koristi kao lampa, ali takođe odaje vibraciju pametnog zvučnika. Ali, naravno, prodajna tačka ovog proizvoda je način na koji se proizvodi sa svim kružnim materijalima, a da pritom i dalje održava kvalitet i dizajn, jer, naravno, želite da lampa funkcioniše kao lampa.

Lampa Reminder biće predstavljena ovog meseca na Stokholmskoj nedelji dizajna.

Povezane teme

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.