Lampe nežne poput buketa cveća inspirisane prirodom

Baš kao što im i sam naziv kaže, Posi lampe se odnose na organsku formu koja jača koncept harmonične kompozicije.

A ta harmonična kompozicija ogleda se u maksimalnom poštovanju prirode koja je još jednom poslužila kao originalna ali krajnje jednostavna inspiracija. Dizajnerka Sara Moroni je predstavila upečatljivu kolekciju osvetljenja koja u prevodu znači "buket cveća" i koja je već u samom startu okarakterisana kao proizvod elegantnog minimalizma.

Posi lampa ima strukturu elemenata od mesinganih šipki sa elegantnom brušenom galvanskom završnom obradom koja podržava jedno ili više sferičnih abažura od opalnog stakla. Inspirisana oblicima prirodnog sveta, kolekcija reprodukuje formalnu i strukturnu transpoziciju dragulja koji se razvijaju na nepravilan način oko stabljike.

Naizgled ležeran ekspresivni stil koji vidimo u ovoj kolekciji nije slučajan, i zapravo predstavlja rezultat potrage za vizuelnom i statičnom ravnotežom. U celoj kolekciji se traži i preovlađuje asimetrija: ona stvara pokret, lakoću, izražava kompozicionu slobodu i nudi posmatraču uvek nove i neočekivane tačke gledišta.

Kolekcija dolazi u širokom spektru boja, oblika i veličina koje sve zajedno na okupu drži elegantna struktura od organskog mesinga. Ona zapravo vezuje i podržava ove “mehuriće”, kombinujući duže šipke od glatkog mesinga i kraće šipke sa mikro prugastim rebrastim ukrasom.

izvor: masiero

Povezane teme