Lampe koje unose prirodu i mir u vaš enterijer

Više slika

Više slika

Priroda i mir u originalnom dizajnu: ovako bi se u najkraćem mogla opisati nova kolekcija lampi koju je osmislio dizajner Miguel Palma.

Nazvana Kalateja, ova nesvakidašnja kolekcija lampi inspiraciju crpi iz takozvane “molitvene” biljke pod istim nazivom, koja naseljava tropske kišne šume. U pitanju je set umetničkih skulptura portugalskog brenda koji je oda novom početku i posveta izdržljivosti i lepoti prirode. Nova linija pozicionira prirodu u srce postojanja i bira porodicu biljaka Calathea kao oličenje snage, gracioznosti, tečnog kretanja i luksuza.

U vreme kada se svet nalazi na prekretnici u pogledu ekološke svesti i brige, ovo osvetljenje obuhvata ideju okretanja stranice (simbolički: novog lista) i novog početka. Kalateje su poznate kao molitvene biljke zbog delikatnog pokreta koje izvodi njihovo lišće, odnosno svojevrsnog plesa koji podseća na spajanje ljudskih ruku u činu molitve.

Listovi, a samim tim i lampe su, dakle, savršena metafora za refleksiju i introspekciju koje su svima nama potrebne za transformaciju načina na koji gledamo na svet i prirodu. U pitanju su elementi koji se moraju štititi i čuvati, poštovati i svaki put iznova doživljavati.

Povezujući uređaje za osvetljenje sa umetničkim skulpturama sastavljenim uglavnom od recikliranih materijala, stvorena je savršena harmonija između korisnosti i lepote. Kolekcija lampi u suštini predstavlja neuparene predmete, gde je svaki drugačiji od prethodnog, što je karakteristika koja odražava samu jedinstvenost svake kreacije prirode.

Koristeći najsavremeniju 3D tehnologiju, digitalizovana je svaka osobina listova kalateje, što je omogućilo da se njene karakteristike nesmetano pretoče u staklene replike koje osvetljavaju, ukrašavaju i ulepšavaju ne samo skulpturu, već i prostoriju u kojoj se nalazi.

izvor: serip

Povezane teme

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.

05.03.2024 Osvetljenje

Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.