Lampe koje unose prirodu i mir u vaš enterijer

Priroda i mir u originalnom dizajnu: ovako bi se u najkraćem mogla opisati nova kolekcija lampi koju je osmislio dizajner Miguel Palma.

Nazvana Kalateja, ova nesvakidašnja kolekcija lampi inspiraciju crpi iz takozvane “molitvene” biljke pod istim nazivom, koja naseljava tropske kišne šume. U pitanju je set umetničkih skulptura portugalskog brenda koji je oda novom početku i posveta izdržljivosti i lepoti prirode. Nova linija pozicionira prirodu u srce postojanja i bira porodicu biljaka Calathea kao oličenje snage, gracioznosti, tečnog kretanja i luksuza.

U vreme kada se svet nalazi na prekretnici u pogledu ekološke svesti i brige, ovo osvetljenje obuhvata ideju okretanja stranice (simbolički: novog lista) i novog početka. Kalateje su poznate kao molitvene biljke zbog delikatnog pokreta koje izvodi njihovo lišće, odnosno svojevrsnog plesa koji podseća na spajanje ljudskih ruku u činu molitve.

Listovi, a samim tim i lampe su, dakle, savršena metafora za refleksiju i introspekciju koje su svima nama potrebne za transformaciju načina na koji gledamo na svet i prirodu. U pitanju su elementi koji se moraju štititi i čuvati, poštovati i svaki put iznova doživljavati.

Povezujući uređaje za osvetljenje sa umetničkim skulpturama sastavljenim uglavnom od recikliranih materijala, stvorena je savršena harmonija između korisnosti i lepote. Kolekcija lampi u suštini predstavlja neuparene predmete, gde je svaki drugačiji od prethodnog, što je karakteristika koja odražava samu jedinstvenost svake kreacije prirode.

Koristeći najsavremeniju 3D tehnologiju, digitalizovana je svaka osobina listova kalateje, što je omogućilo da se njene karakteristike nesmetano pretoče u staklene replike koje osvetljavaju, ukrašavaju i ulepšavaju ne samo skulpturu, već i prostoriju u kojoj se nalazi.

izvor: serip

Povezane teme