Lampa od orahovog drveta – poklon iz prirode

Većina ljudi o istoj stvari ima različito mišljenje.

Ovo se odnosni ne samo na predmete već i na boje, mirise, zvuke i svakako stavove. Šetajući istom stazom romantična duša će primetiti kako je cveće prelepih boja, geolog će se usput diviti stenama i pokušavati da dokuči njihov sastav, dok će meterolog svo vreme gledati u nebo, nastojeći da predvidi da li nas očekuje kiša ili ne. Poenta je u tome da svako od nas život gleda drugačijim očima, i da ponekad ono što drugi smatraju otpadom ili komadom običnog drveta, drugi vide kao inspiraciju.

Ovo je možda bio najbolji način da vas uvedemo u današnju priču o vrlo neobičnoj lampi, koja je nastala kada je njen tvorac video komad orahovog drveta i počeo da razmišlja o njemu. Logično bi bilo kakav komad iskoristiti za ogrev, ali ne ovaj umetnik je želeo da mu pruži šansu da nastavi – da živi. On je to uradio pretvarajući komad orahovog drveta u predivnu lampu. Njegovo ime je Tony Oliver, a delo koje je pred vama poklon je Majke prirode, lično.

Dizajner je uz pomoć čekića i dleta definisao oblik lampe, omogućavajući sijalici da prođe kroz njenu sredini i osvetli prostor. Drvo je nakon toga sušeno i premazano zaštitnim prirodnim uljima, kako bi se istakla prirodna lepota oraha, ali i produžio vek trajanja lampe. Kabal u boji daje savršen kontrast boji drveta i stvara vrlo upečatljiv prizor u prostoru. Ako ste rešili da osvežite svoj enterijer, ovakav jedan primerak viseće lampe će to sa zadovoljstvom uraditi.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Povezane teme