Lampa od bakra ima oblik kuće i podseća na važnost osećaja topline u enterijeru

Lampa u obliku kuće je jedan od najzanimljivijih predloga za osvetljenje doma.

Stvaranje dublje veze između čoveka i doma je konceptualni cilj ovog nesvakidašnjeg (a opet tako logičnog) dizajna. Upotreba bakra u ovom slučaju stvara osećaj opuštenosti i to svaki put kada dodirnete lampu kako biste kontrolisali meku i toplu svetlost u svom enterijeru.

Ako vam se čini da je ovaj dizajn slučajan, razmislite opet. Šta za vas predstavljaju četiri kućice koje ulaze u sastav lampe? Ovaj oblik je maestralno iskorišćen kako bi označio četiri glavna elementa u prirodi, dok je svetlost - znak božanske svesti i izvrsnosti – nešto što isijava iz jezgra ovih kućica. Čak je i rotacija svetlosnih kocki postavljena u pravcu rotacije Sunca, dok betonski okviri predstavljaju glavna obeležja moderne arhitekture.

Lampa u obliku kuće ima integrisani prilagođeni dimer koji radi na dodir. Pošto je bakar izuzetno provodljiv, ovaj sistem koristi prednosti njegovih osobina, tako da onoga trenutka kada dodirnete bakarnu lampu sa bilo koje strane ona se uključuje odnosno isključuje.

Četiri kućice u lampi predstavljaju četiri elementa i izrađene su od bakraphoto: keivaniarchitects

Korisnik takođe može da kontroliše osvetljenost tako što nekoliko puta dodirne lampu - ovo čini da lampa izgleda skulpturalnije. Glavni materijali koji se koriste u dizajnu lampe su bakarne cevi koje su međusobno zavarene, dok je centralno jezgro izrađeno od mat pleksiglasa. Što se betonskog okvira tiče, on je napravljen od laganog betona sa prilagođenim kalupima.

Arhitektura znači oličenje duha mesta i dužnost arhitekte je da stvori smislene prostore kroz koje će pomoći čoveku da obrati malo više pažnje na svoje postojanje. Najosnovnija ljudska veza sa arhitekturom je kuća, a svakom čoveku je potreban dom kako bi se osećao sigurno i bezbrižno.

Sličan, ako ne i mnogo prisniji odnos postoji i u domaćem okruženju između svetlosti i prostora, a ova ljupka lampa od bakra u obliku kuće je idealan dokaz za to!

Lampa od bakra podseća na važnost prirode i kućnog okruženjaphoto: keivaniarchitects

Povezane teme

04.07.2024 Osvetljenje

Izaberite pravi luster za vašu kuću

Pravilno odabran luster može uneti dozu elegancije, luksuza ili modernosti, zavisno od stila u kojem je prostor uređen. Lusteri se često koriste kao centralni dekorativni element j...

01.07.2024 Osvetljenje

Saveti za dobro osvetljenje u dnevnoj sobi

Rasveta igra ključnu ulogu u postavljanju atmosfere, bilo da se radi o prijatnoj porodičnoj večeri ili živahnom društvenom okupljanju. Interakcija prirodne i veštačke svetlosti mož...

28.06.2024 Osvetljenje

Crni lusteri za zadivljujući efekat u prostoru

Vedro uklapanje akcenata, ambijenta i prirodne svetlosti, kompletira svaku prostoriju i predstavlja centralnu tačku prilikom oblikovanja njihovog stila i raspoloženja.

25.06.2024 Osvetljenje

Razigrani lusteri u obliku balona

Ova prelepa i raznobojna kućna rasveta koja liči na balone je deo kolekcije pod imenom Memory, dizajnera Borisa Klimeka.

22.06.2024 Osvetljenje

Osvetljenje spavaće sobe

Sa svetlom se treba igrati, pustiti mašti na volju, a spavaće sobe su prostor koji vam omogućava posebnu inspiraciju u ovom smislu.

19.06.2024 Osvetljenje

Fantastični načini osvetljenja kupatila

Kada je reč o osvetljenju kupatila, idealno bi bilo kada biste mogli da postavite nekoliko različitih izvora svetlosti kako bi prostor izgledao i lepše i funkcionalnije.

16.06.2024 Osvetljenje

Najbolje zidne lampe za spavaće sobe

Zidne lampe u spavaćoj sobi pružaju praktično i estetski prijatno osvetljenje, idealno za čitanje i stvaranje opuštajuće atmosfere.

13.06.2024 Osvetljenje

Lampe od pruća i ratana za boho osećaj u vašem domu

Predlažemo vam suptilan dodir boho stila za vaš dom u obliku lampi. Napravljene od ratana ili pruća one unose neverovatnu toplinu u savremen dom.

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.