Lampa koja vas vodi u šetnju bambusovom šumom

Moi je modularna stona lampa inspirisana bambusom, koja se istovremeno može koristiti i kao izvor svetlosti i kao savršen ukras za moderan dom!

I da se razumemo – lampa nije izrađena od drveta bambusa, već je ovaj dar prirode iskoristila samo kao početnu inspiraciju. Kao što ćete i sami imati prilike da vidite, lampa je prilično modernog (i pomalo sterilnog) izgleda, pa je savršena ne samo za osvetljenje minimalističkih enterijera, već i kao nenametljivi ukras čistih i jasno definisanih linija.

Zapravo, ova neodoljiva lampa pokušava da vam dočara osećaj šetnje po šumi bambusa. Istovremeno, ona je dokaz da svetlost na vašem radnom stolu ne mora da bude blaga i smirena kako biste vi bili opušteni i relaksirani, naprotiv! Dovoljno je imati jedan ovakav primerak koji podseća na mirnu šumu bilo da je uključen ili samo stoji kako bi pružio poseban šmek određenom delu vašeg doma.

Moi je, dakle, originalno modularno rešenje za osvetljenje koje pokušava da u vaš stan unese malo prirodne atmosfere podsećajući vas na jednu od najotpornijih biljaka na svetu. Verovatno i sami znate da je upravo bambus drvo koje može da preživi oluju a da se ne slomi, pa je samim tim oduvek važio za simbol otpora i snage usred stresnih okolnosti, kao i smirenosti ali i duhovnosti.

Jedno od ovih osećanja vam je svakako zagarantovano kada se susretnete sa ovom simpatičnom lampom koju čine četiri cevi (svetla) nalik bambusu koja leže jedno na drugom poput prostirke. Svako od njih se može uključiti ili isključiti nezavisno od ostalih pokreta, bez potrebe za dodatnim prekidačima ili dugmadima. Vaše je samo da rotirate cev tako da izvor svetlosti bude okrenut od vas a to će dalje izazvati gašenje svetla.

Naravno, postoji jedno glavno dugme koje kontroliše intenzitet svetlosti za sve četiri lampe, kao i diskretno dugme za napajanje u ravni sa bazom, tako da ne odvlači pažnju od motiva bambusa. Dizajn sugeriše da svetla zapravo ne rade kada su isključena iz baze odakle dobijaju struju, a modularan je u smislu da je relativno lako rastaviti stonu lampu i skladištiti je ili preneti na željeno mesto.

izvor: behance

Povezane teme