Lampa ili moderna sveća? Hymn svetiljka je mnogo više od toga!

Upoznajte Hymn, savremenu interpretaciju tradicionalnog svećnjaka za koju je zaslužan dizajner Hiroto Yoshizoe...

Reč je o prenosnoj lampi koja unosi šarm antičkog nasleđa u svet modernog dizajna svetlosti. Ovaj savremeni projekat na kome je firma Ambientec radila pune dve godine, izrodio je jedinstvenu svetiljku zasnovanu na hipnotičkoj dinamici plamena sveće. Kombinujući efekat sočiva i magnetizma, Yoshizoe je uspeo da “uhvati” očaravajuću magiju plamena sveće i pretoči je u intimno, pokretno svetlo.

Poseban element ove lampe predstavlja klatno koje se kreće zahvaljujući odbojnoj sili magneta. Na taj način lampa nije tek puka imitacija plamena, već neobičan i neočekivan spoj LED tehnologije, magneta i sočiva. Dizajnerova zamisao bila je stvaranje neophodnog, izuzetno modernog držača za sveće sa postoljem i ručkom od eloksiranog aluminijuma u zlatnoj ili crnoj boji. U tome mu pomaže malo sočivo od prozirnog akrilnog materijala koje leži na tankom metalnom držaču i predstavlja neku vrstu svetlećeg klatna spremnog za ljuljanje i okretanje.

Kada je uključena u struju, lampa aktivira dva magneta koja svojom nevidljivom silom omogućavaju kretanje klatna. Upravo su te male, konstantne oscilacije koje prate živopisan i nepredvidiv ritam zajedno LED osvetljenjem zadužene za stvaranje delikatnog i toplog sjaja prave sveće. Kada se lampa isključi ona ispušta zadnji sjaj, baš kao prava sveća pre nego što se potpuno ugasi.

Vodootporna i izdržljiva, Hymn lampa je idealna za svako okruženje, uključujući otvorene prostore, balkone i bašte.

Izvor: dexinger

photo: Rie Amano

Povezane teme