Kristalno osvetljenje za hladan dodir u prostoru

Stotinama godina unazad, kristali i njihova lepota korišćeni su za izradu sjajnih lustera kojima su dodavali notu stila i prefinjenosti.

Kristali su bili ne samo lep estetski efekat, već su i pojačavali snop svetlosti koju je luster proizvodio. Do 18. veka kristalni lusteri dobili su barokne i rokoko oblike koje i danas povezujemo sa tradicionalnim komadima. Ali, savremeni dizajneri vide kristal u novom svetlu, stvarajući kreacije sa blistavim efektima u svežim i neočekivanim novim oblicima.

Četiri lampe koje vam danas predstavljamo su oplemenjene Swarovski kristalima, a sačinjenje su od duvanog stakla. Takođe, one imaju LED svetla i stvaraju hladan utisak u prostoru. Kolekcija lustera je dobila ime po optičkom fenomenu koji se stvara u vidu kruga oko sunca ili meseca. Luster nosi naziv "HALO" i nosi u sebi minimalistički pečat.

Kružni dizajn daje mu profil prefinjenosti i uklapa ga u širi spektar prostora. Slojevit i u različitim veličinama, kružni luster iz kolekcije može biti obešen vodoravno ili vertikalno, kao i pričvršćen na zid. Janos Heder je zaslužan za dizajn HALO lustera koji baca blistave reflekcije svetlosti po sobi, bilo da je svetlo uključeno ili da svetluca pri prirodnoj svetlosti.

Pored kružnog, tu je i luster nalik na neboder okrenut naglavačke, koji je delo ruku jednog arhitekte. Ultramodernizam sa potpisom Daniela Libeskinda predivno se preobražava u unutrašnjosti, osvežavajući prostor oko sebe, odbacujući umorne konvencijalne dizajne. Luster poput sante leda sadrži izdubljenje staklene ćelije koje kao da su zaleđene u vremenu i prostoru.

Ž.J.

Izvor: Dornob

Povezane teme