Jednostavan francuski dizajn karakteriše novu kolekciju podnih i stonih lampi

Formalna čistoća i jednostavan dizajn: ovako bi se na najbolji mogući način mogle opisati najnovije stone i podne lampe firme Le Deun Luminaires...

Najpre, novost je da je čuvena lampa Sirius dobila sasvim novi i originalan oblik, s tim što je uspela da zadrži originalni displej, i obezbedi sebi dva nova kako bi omogućila više slobode prilikom instaliranja. Drugim rečima, ova zidna lampa se može postaviti i kao plafonsko svetlo, a njen smer je podesiv na licu mesta.

Praktična i inovativna, ovoga puta sa nešto kompaktnijim dizajnom, lampa je dostupna u crnoj i beloj boji, a zahvaljujući svom pljosnatom obliku idealna je za korišćenje u malim, odnosno užim delovima doma.

Osim ovog modela, kompanija je odlučila da se pohvali i svojim najprodavanijim stonim lampama, koje su sada dostupne u svim bojama i završnim obradama, a kao što već i sami vidite, idealno podržavaju minimalistički dizajn. U ponudi su još i lampe inspirisane geometrijskim formama, poput Kuatuor modela, koji u osnovi predstavlja međusobno povezan dvostruki kvadrat koji, iako je smeo, odiše čistom jednostavnošću.

A za sve ljubitelje klasičnog dizajna iz sredine prošlog veka, tu su i modeli iz Mateo kolekcije sa impresivnim i efektnim abažurima, i to u podnoj i stonoj verziji. Zanimljivo je pomenuti da je podna lampa iz ove serije osmišljena kao multifunkcionalni element: ona istovremeno služi i kao podna lampa ali i kao pomoćni stočić.

Izvor: ledeun.com

Povezane teme