Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

U spoju sa dizajnerom Kodi Fajzom, kompanija Abstracta je krenula u novo poglavlje akustičnog osvetljenja - donoseći inovativni pristup koji ima za cilj kreiranje mirne atmosfere.

Rezultat ove saradnje je Vika, skulpturalni podni ekran koji odiše atmosferskim svetlom dok istovremeno upravlja bukom niske i visoke frekvencije. To je novi način promišljanja o zvuku i svetlosti, a funkcija Vike je da obezbedi mir i opuštajuću atmosferu.

Vika se izdvaja svojim dizajnom, koji je jednostavan a genijalan: izduženi podni ekran od filca koji apsorbuje zvuk, pametno je savijen u obliku krila. Ova jedinstvena struktura ne samo da obuhvata i prigušuje zvuk, već i skriva izvor svetlosti ekrana.

Vika akustično osvetljenje za kancelarije, restorane i domaćinstvaphoto: abstracta

Vika plafonska akustična svetiljka pruža efikasno osvetljenje iznad stolova i prostora za sastanke. Ova akustična lampa sastoji se od mekog, upijajućeg jezgra, delimično izrađenog od recikliranih PET boca, obloženog Tekfel tkaninom. Dostupna i kao plafonska akustična svetiljka i kao podni ekran sa ugrađenom svetiljkom.

Uz raznolike boje ekrana, Vika omogućava prilagođavanje ambijentalnog osvetljenja prema potrebama. Svetle boje pružaju jarko svetlo, dok tamnije nijanse nude suptilnije osvetljenje. Podešavanje visine svetiljke je jednostavno zahvaljujući dvema uključenim žicama od 3 metra i žičanoj kopči.

Vika plafonska akustična svetiljka u plavoj bojiphoto: abstracta

Oblik krila Vike je jednostavan, ali genijalan. Ona prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo. Ono što čini svetiljku posebnom je to što je dizajnirana da bude blizu izvora zvuka u prostoriji. Slobodno je možete zamisliti i u kafićima, restoranima i salama za sastanke.

Čak bi bilo predivno imati je i kod kuće, jer bi svakako doprinela stvaranju topline i udobnosti, gde god da je postavite.

Vika akustično osvetljenje prekriveno tkaninom od filca napravljeno je od recikliranih materijalaphoto: abstracta

Povezane teme

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.

05.03.2024 Osvetljenje

Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.