Jedinstvene kreacije koje spajaju svet materijala, flore, faune i čovečanstva

U svetu stvaralaštva, osim samih kreacija, i sam proces igra ključnu ulogu u oblikovanju jedinstvenih dela.

MiDA-Lab, čiji je osnivač talentovana dizajnerka Michela D'Angelo, predstavlja svojevrsnu oazu inovacije i estetike u svetu dizajna osvetljenja, a ovoga puta predstavlja dve nove kolekcije koje naprosto oduzimaju dah svojim autentičnim izgledom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MidaLab (@micheladangelo)

Dizajnerka je svoju stručnost oblikovala kroz bogat spektar materijala, uključujući keramiku, staklo, pletivo, recikliranu plastiku, tkanine, čelik, bronzu i aluminijum. Njeno praktično iskustvo obuhvata saradnju sa lokalnim majstorima širom sveta, od Italije, Španije i Francuske do Perua i Holandije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MidaLab (@micheladangelo)

Projekti MiDA-Lab-a preslikavaju različite vremenske epohe i kulture, crpeći inspiraciju od mediteranskog pejzaža do nordijskog nasleđa holandskih putnika, trgovaca i istraživača. Ovi projekti nisu samo estetska izjava, već i dijalog između različitih materijala, omogućavajući im da zajedno pričaju priču.

Tehnike koje se koriste su duboko ukorenjene u tradiciji, ali proživljene savremenim duhom inovacije. Svako jedinstveno delo predstavlja spoj različitih kulturnih uticaja i međuljudskih veza, odražavajući lična putovanja dizajnerke, zanatlija i preduzetnika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MidaLab (@micheladangelo)

Nadalje, kombinacija tehnika i materijala naglašava predanost održivosti unutar cikličnog sistema. MiDA-Lab-ovi napori se savršeno uklapaju u holandsku kulturu i identitet, podstičući istraživanje na mestu gde se umetnost i dizajn susreću u bogatom, kulturno raznolikom okruženju.

Ova filozofija doprinosi stvaranju inkluzivnog i multikulturalnog identiteta. Slično tome, grad Napulj predstavlja otvoreno i kulturološki bogato okruženje, koje sjedinjuje istoriju, umetnost, jezik, senzacije i mirise.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MidaLab (@micheladangelo)

U narednim mesecima, MiDA-Lab će se predstaviti na Holandskoj nedelji dizajna u Ajndhovenu od 23. do 29. oktobra, kao i na festivalu Passage u Hagu od 17. do 19. novembra.

Povezane teme

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.