Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Dizajneri su stvorili jedinstveno i inovativno svetlo u želji za dnevnim svetlom koje podiže raspoloženje u sumornim engleskim zimama.

Nazvan Sunday Light, ovaj mali, ali moćni LED luster je okačen ispod reflektirajuće ploče. Panel je kreiran da raspršuje svetlost na način sličan Zemljinoj atmosferi, omogućavajući svetlosti da se ravnomerno rasprši po prostoriji. Dizajniran je da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sunday Light (@sunday.light)

Nedeljno svetlo je mnogo poput čuvene lampe dizajnirane da se nosi sa sezonskim afektivnim poremećajem. Svetlost obećava da će isporučiti svetlost nalik suncu i uspešno podići raspoloženje, energiju i budnost. Ali za razliku od pomenute lampe, ovaj luster treba da bude ugodan za oko i donese svetlost koja je prirodna i difuzna bez ikakve oštrine.

Svima je u određenoj meri potrebna sunčeva svetlost. Neki ljudi su osetljiviji na prirodnu svetlost od drugih, ali jarka sunčeva svetlost čini da se svi osećaju bolje. Namera iza nedeljnog svetla bila je da se stvori nešto što izgleda kao „lep sunčan dan“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sunday Light (@sunday.light)

LED dioda bi trebalo da bude „ludo svetla“, ima snagu 300x veću od količine svetlosti koja bi pogodila osobu koja stoji ispod tipične plafonske lampe. Iako bi ovo jako svetlo moglo zvučati neprijatno i uznemirujuće, u stvarnosti je prilično toplo i utešno.

Nedeljno svetlo ima CRI vrednost od 93 što znači da iako je hladne temperature boje, ima prilično prirodan i prijatan osećaj. Takođe, svetlost je prilično indirektna i smeštena je unutar metalne ruke.

Povezane teme

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.

05.03.2024 Osvetljenje

Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.