Impresivan luster skulpturalnog oblika napravljen od drveta

Lusteri i lampe u savremenim domovima više ne predstavljaju primarni izvor svetlosti.

Oni su danas više stvar dekora, a ponekad svojim prisustvom uspeju i da ukradu svetla reflektora. Ako volite neobičnu rasvetu, onu koja ostavlja utisak, svideće vam se naša današnja tema. Reč je o ručno izrađenoj svetlosnoj laganoj skulpturi od drveta.

Tokom dizajniranja ovog dela njegov kreator Bover je želeo da ono odražava umetnost osvetljenja, reinterpretira svetlost i da bude manje formalan prikaz u prostoru. Tvorac je koristio umetnički pristup kako bi luster učinio manje industrijskim delom a više vidom umetnosti. Rezultat je lagana skulptura koja svojim postojanjem stvara igru između svetlosti i senki, pokazujući posmatraču svoju gracioznost kada se posmatra sa tla. Isprepletani komadi drveta kao da materijal od kog je luster izrađen dovode u pitanje, čineći ga fluidnijim.

Ime koje luster nosi je DOME, a njegova kupola je napravljena ručno od preko 170 većih i manjih komada drveta skladno isprepletanih poput paukove mreže. Perfekcija na visokom nivou, gotovo ravna zamisli umetnika. Luster je dostupan u tri veličine prečnika - 60, 90 i 180 cm, što mu daje mogućnost savršenog uklapanja u prostorima različitih stilova i dimenzija. Prelepa struktura svojom pojavom lako će ostaviti snažan utisak u prostorijama različitih namena, bilo da je u pitanju dnevna ili spavaća soba, ulaz, trpezarija ili salonski prostor.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme