Elegantna kolekcija lampi Pulse je zapravo savršena sinteza neba i zemlje

Više slika

Više slika

Pulse je kolekcija lampi koju je dizajnirao francuski dizajner Pjer Šari, dobitnik nagrade za najbolji dizajn 2022. godine.

Reč je o elegantnoj kolekciji lampi dostupnoj u različitim modelima, kompletno napravljenoj od pariskog armiranog gipsa neprozirno bele boje. Sve lampe iz kolekcije Pulse su ručno rađene u Bretanji, sa posebnom pažnjom posvećenom svakom, pa i najmanjem detalju. Lampe imaju G9 LED sistem sa poklopcem izrađenim od mesinga.

Francuski dizajner Pjer Šari, zainteresovan za senzornu dimenziju (spajanje materije, zvuka, pokreta i dodira) svakodnevnih predmeta, polazi od ideje da je zvuku potreban medij za širenje koji uslovljava njegovu interakciju i koji, kada se jednom emituje, proizvodi impuls koji putuje u svim pravcima. To je, ujedno, i savremena interpretacija izražajnih mogućnosti potpuno ručno rađenih elemenata.

Slobodno se, dakle, može reći da lampe serije Pulse hvataju oblike generisane zvukom koji „prolazi“ kroz materijal. Reljefi zamrznuti u oklopu su rezultat širenja akustičnih talasa na površini vode, a svaka zvučna frekvencija ima svoj specifični obrazac - kako geometrijski, tako i organski. Sve ove lampe reprodukuju zvučne vibracije u vodi na frekvenciji od 116 Hz.

Ove godine, dodatak kolekciji predstavlja nova Blue Pulse lampa koja će biti predstavljena na predstojećoj Milanskoj nedelji dizajna gde će radarske unutrašnje lampe osvetljavati prostore svojom tečnom, baršunastom Klein plavom i čistom i briljantnom belom. Kako proizvođač sam kaže, ovaj najnoviji projekat predstavlja savršenu sintezu neba i zemlje koju tumači pomenuti francuski dizajner.

Neobjavljena kolekcija inspirisana modernom umetnošću i oblicima prirode, gde dekorativno svetlo osvetljava svaki element arhitektonskog prostora, prilagođavajući se bilo kojoj vrsti dizajna enterijera.

Povezane teme

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.

02.05.2024 Osvetljenje

Saveti i ideje za savršeno osvetljeno predsoblje

Od pružanja praktične osvetljenosti do dodavanja dodira stila, svetiljke igraju ključnu ulogu u unapređenju estetike i funkcionalnosti vašeg ulaza.

29.04.2024 Osvetljenje

Romantično osvetljenje za spavaću sobu

Lampice, fenjeri i sveće zajedno stvaraju slojevitu i bogatu atmosferu koja oživljava prostor i budi strasti.

26.04.2024 Osvetljenje

Osvetljenje koje trpezariji daje potpuno novi sjaj

Trpezarija je važan prostor posvećen kućnoj zabavi i uživanju u obrocima sa porodicom i prijateljima, a osvetljenje u ovoj prostoriji pomaže u postavljanju privlačnog ambijenta i t...

24.04.2024 Osvetljenje

Kombinacija različitih izvora osvetljenja za opušteniji osećaj u domu

Kada se pravilno kombinuju, ovi različiti elementi osvetljenja mogu stvoriti raznoliku paletu svetlosti koja se prilagođava potrebama prostorije i željenoj atmosferi.

18.04.2024 Osvetljenje

Lusteri ili šarene viseće bombone - odlučite sami!

Nova kolekcija izdvaja se svojim revolucionarnim pristupom tradiciji, uključujući staklene elemente u boji bombona pažljivo raspoređene duž užeta, poput dragocenih bisera na niti.

15.04.2024 Osvetljenje

Ambijentalno osvetljenje po meri svakog romantika: lampe u obliku Meseca

Osim što stvaraju opuštajuću atmosferu, ove lampe su i estetski privlačne, što ih čini idealnim dodatkom za svaku sobu u kući.

10.04.2024 Osvetljenje

Moderne kristalne lampe

Dodir elegancije i sofisticiranosti za vaš dom…

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.