Elara – luster inspirisan lepotom nebeskih tela

Više slika

Više slika

Minimalistički i skulpturalni, Elara luster sa svojim geometrijskim dizajnom, na prvi pogled nas asocira na planete i zvezdano kretanje…

Kreiran kao delo slovenačke dizajnerke Nike Zupanc za italijanski brend rasvete Lodes, ovaj luster sadrži dva metalna prstena koji dodaju dinamične uglove već predivnoj silueti, koja kao da ja u orbiti. “Nazvan po osmom najvećem mesecu Jupitera, ovaj luster je tu da u vaš ambijent unese magiju svojom jednostavnošću, gde impresija dva kruga i satelita postaje uzbudljivo trodimenzionalno iskustvo, koje, zahvaljujući svom dizajnu, snazi i pametno osmišljenom izvoru svetlosti formira srce i duh Elare”, objašnjava Zupanc.

Centralni prsten može biti pozicioniran tako da akcentuje fluidnost i pokrete od strane korisnika, prelamajući svetlost i senke. Mala sfera na dnu lustera u sebi skriva izvor svetlosti i može biti usmerena prema gore ili dole, u skladu sa željama i potrebama svojih korisnika. U ponudi su i dve različite jačine svetlosti – 2260 i 845 lumena, dok luster može biti dodatno prilagođen upotrebom potenciometra.

Dostupan u dve dimenzije – srednjoj (Ø 60 cm) i velikoj (Ø 80cm), ovaj luster će se savršeno uklopiti u svakom okruženju. S obzirom na to da može biti korišćen samostalno ili u grupi, stilska izjava koju će generisati može biti onoliko mala ili velika koliko vi to želite. Na kraju, preostaje nam da kažemo da je ovaj luster dostupan u crnoj i zlatnoj boji.

Povezane teme

04.04.2024 Osvetljenje

Osvetlite svoj dom stilom: najbolje stone lampe za svaki enterijer

Stona lampa možda nije najpraktičnija za čitanje ili rad, ali to ne znači da ne može izgledati izvanredno na vašem stolu.

01.04.2024 Osvetljenje

Otkrijte svetlost na potpuno nov način sa našom selekcijom najoriginalnijih lampi

Uz ove originalne lampe, prostorije postaju ne samo osvetljene već i obogaćene lepotom i karakterom, što svaki trenutak čini posebnim i nezaboravnim.

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.

05.03.2024 Osvetljenje

Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.