Čuvena stona lampa Matin dobija novi cvetni izgled

Brend HAI je poznat po svojoj Matin lampi koja je prvobitno dizajnirana od strane francuske dizajnerke Inga Sempe 2019. godine.

Kompanija je sada zamenila svoje prepoznatljive boje za smele šare u saradnji sa luksuznom robnom kućom Liberty. Razbacani po abažurima Matin lampe, novi komadi slave zaostavštinu prodavnice u Londonu i njene kultne cvetne tkanine.

Matin lampa, koju je prvobitno dizajnirala francuska dizajnerka Inga Sempe 2019. godine, jedan je od najuspešnijih proizvoda HAI-a. Njena jednostavna konstrukcija čini je bezvremenskim osvetljenjem - naborana nijansa se nalazi na vrhu okvira od čelične žice napravljenog od poliranog mesinga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAY (@haydesign)

 

Sada, skandinavski super brend udružuje snage sa Libertijem kako bi ponudio novu perspektivu dizajna, koji je do ovog trenutka bio dostupan u jednostavnoj paleti takozvanih blok boja. Fasciniran slobodom i cvetnim printovima luksuzne robne kuće, brend je odlučio da oživi svoju kolekciju lampi i ponudi jedinstveno rešenje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAY (@haydesign)

Za svoju kolekciju dizajnerka je odabrala pet printova, koji se kreću od tamnih do svetlih boja: Mitsi, Betsy Ann, Ros, Ed i Cherry Drop. Kako sama ističe, od samog starta je bila privučena idejom da na plisirani abažur stavi Liberty tkaninu. Matin lampa je veoma savremena i kada se abažur upari sa klasičnom cvetnom tkaninom print postaje grafički, i na neki način, moderan.

Matin lampe Liberty Edition predstavljene su uoči Londonskog festivala dizajna, a cena lampi kreće se od 250 do 300 funti.

 

Povezane teme

16.02.2024 Osvetljenje

Novi pogled na osvetljenje doma: čvrsto nanizane niti koje se igraju sa vašim pogledom

Kolekcija svetla je napravljena od čvrsto nanizanih niti, koje stvaraju svetiljke sa jedinstvenim i zadivljujućim telima i oblicima.

13.02.2024 Osvetljenje

Za vašu inspiraciju: 15 prelepo dizajniranih podnih lampi

Postavkom podne lampe u dnevnoj, spavaćoj ili radnoj sobi osvetlićete ono što je bitno, istaći svoj istančan ukus i naglasiti detalje koji su vam dragi.

10.02.2024 Osvetljenje

Bezbednost i estetika na prvom mestu: vodič za savršeno osvetljenje stepenica

Obezbedite siguran prolaz i naglasite estetiku prostora uz pravilno postavljene i estetski prijatne svetlosne elemente.

07.02.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta: savršen način da osvetlite svoje dvorište, balkon ili terasu

Kako bismo oplemenili te magične trenutke, viseća rasveta se pojavljuje kao suptilan dodatak koji transformiše atmosferu prostora.

04.02.2024 Osvetljenje

Magično žičano osvetljenje: kreativne ideje za dekorisanje dečje sobe

Kada je reč o dečijoj sobi, žičano osvetljenje predstavlja savršen dodatak, pružajući ne samo funkcionalnost već i kreativnost.

01.02.2024 Osvetljenje

Umetnost u svetu dizajna osvetljenja: lampe inspirisane lepotom cvetova

Ove originalne i prelepe lampe koje odišu esencijom cveća donose svežinu prirode u unutrašnjost vašeg doma, stvarajući atmosferu koja podstiče osećaj spokoja, elegancije i izražene...

29.01.2024 Osvetljenje

Edisonove sijalice kao osnova prelepo dizajniranih lampi u industrijskom stilu

U nekoliko jednostavnih koraka možete i sami kreirati zanimljivu industrijsku lampu na čijem kraju je Edisonova sijalica i na taj način osvežiti svoje okruženje.

26.01.2024 Osvetljenje

Unesite dozu moderne magije u svoj dom uz originalnu neonsku rasvetu

Sa svojom sposobnošću da stvori atmosferu i postane vizuelni fokus prostora, neonska rasveta predstavlja inovativan način da unesete jedinstvenu vibraciju i dozu futurizma u svoj d...

23.01.2024 Osvetljenje

Psihološki aspekti (dobrog) osvetljenja u domu

Kroz istoriju, ljudi su intuitivno koristili svetlost kako bi stvorili atmosferu, bilo da je reč o prirodnom svetlu Sunca, toplini vatre ili umetnosti osvetljenja u unutrašnjim pro...

20.01.2024 Osvetljenje

Najbolje opcije za osvetljenje trpezarije

Usmeravanjem svetlosti, transformišemo trpezariju u oazu toplote i gostoprimstva, stvarajući mesto gde se svetlina ne samo oseća, već i doživljava svim čulima.

17.01.2024 Osvetljenje

Nepravilan oblik stone lampe stvara svetlost koja budi najlepše uspomene iz detinjstva

Ova stona lampa neće služiti kao pomagalo za čitanje ili rad, ali će verovatno probuditi vašu maštu ili oživeti vaše najlepše uspomene zahvaljujući svom neobičnom obliku koji podse...