CoeLux: nebo, sunce i blagostanje u tri raspona sistema

Prednosti prirodne svetlosti za čoveka su brojne, od funkcionalne do psihološke, fizičke i emocionalne.

Dizajniranje prostora sa hiperrealnom CoeLux tehnologijom podrazumeva ponovnu interpretaciju odnosa između čoveka i mesta u kome živi i omogućava ljudima da dožive prirodnu svetlost u zatvorenom prostoru.

CoeLux® je italijanska kompanija koja patentira prototipe i proizvodne visokotehnološke sisteme koji mogu ponovo stvoriti iskustvo neba i sunca u savremenoj arhitekturi.

Neverovatna tehnološka kombinacija LED visokog svetla, optičkih komponenata i nanostrukturnih materijala prostire se u tri opsega sistema: CoeLukx HE, CoeLux LS i CoeLux HT; karakteriše ih veličina, način ugradnje i dizajn.

CoeLukx HE

Na vedrom nebu CoeLux HE sistema pojavljuje se jarko sunce, što sistem čini posebno realističnim i pojačava osećaj dubine. U susretu sa zidovima i površinama unutar prostorije, ovo svetlo stvara mesto sa definisanim konturama i pomaže da se ponovo dobije prirodna atmosfera. CoeLux HE (High-End) je dostupan u tri verzije.

CoeLux LS

Posmatrajući prozor i hodajući ispod njega čini se da sunce sa zasenčenim obrisima prati posmatrača: igra optike stvara iluziju blagog pokreta koji sistemu daje veliku dozu realizma. CoeLux LS (Long Sky) je takođe dostupan u tri verzije.

CoeLux HT

Najnoviji CoeLux sistem je prvi karakterisao zenitalni snop svetlosti. Dizajn je posebno svestran: pravougaoni prozor debljine samo 25 cm što omogućava veliku slobodu ugradnje čak i u malim prostorima.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Osvetljenje

Povezane teme