Čiste forme i paleta neutralnih materijala: osvetljenje koje unosi spokoj u svaki dom

Više slika

Više slika

Ova kolekcija osvetljenja ističe se svojom sposobnošću da pruži funkcionalnost i estetiku u različitim prostorima.

S vremena na vreme, volimo da sa vama podelimo neka zanimljiva dizajnerska rešenja koja ne morate nužno odmah kupiti (niti pronaći u blizini) ali vam zato mogu poslužiti kao inspiracija u momentu kada krećete u opremanje svog novog (ili renoviranje postojećeg) doma. Jedno takvo rešenje predstavlja i ova super glamurozna a opet tako jednostavno minimalistička kolekcija rasvetnih uređaja kompanije Anony.

Ova kolekcija kombinuje funkcionalnost, inovativan dizajn i fleksibilnost u svom pristupu rasveti, što je veoma privlačno za ljude koji traže modernu i prilagodljivu rasvetu za svoje prostore.

Svaki komad u kolekciji koristi LED tehnologiju koja se može podešavati (čitajte: zatamniti). Takođe, svi uređaji su dizajnirani tako da se mogu rastaviti i promeniti izvor svetlosti (ili njen deo), pružajući fleksibilnost u održavanju i personalizaciji.

Primera radi, linearna svetiljka pod nazivom Dawn kombinuje panele od pleksiglasa sa aluminijumskim cevima da bi stvorila dinamične oblike i nijanse boja. Dizajn se inspiriše trenutkom izlaska sunca ispod horizonta, nudeći suptilno osvetljenje koje se savršeno uklapa u svaki moderni (posebno minimalistički opremljen) enterijer.

Zatim, možemo uzeti za primer i Ohm privezak - svetiljku koja se razlikuje od uobičajenih sferičnih svetiljki svojim inovativnim dizajnom. Svaka kugla od opalnog stakla reflektuje topao ambijentalni sjaj, a tanki kablovi čine kao da lebdi u svemiru. Može se koristiti kao pojedinačan privezak ili kao grupa kugli - efekat je svakako božanstven.

Ne zaboravimo na kraju da dodamo i Horizon zidnu svetiljku, koja je zapravo ništa drugo do minimalistički disk koji se čini kao da lebdi na zidu. Prilikom pritiska, smer svetlosti se menja. Dizajn omogućava kreiranje neprekidnog prstena svetla bez vidljivih pričvršćivača. Pored toga, poseduje opcioni zidni adapter sa prekidačem za praktičnost.

Kao što i sami imate prilike da vidite, ova zanimljiva kolekcija se ističe čistim formama i neutralnim materijalima koji omogućavaju svakom komadu da diskretno doprinese prostoru.

Povezane teme

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.

02.05.2024 Osvetljenje

Saveti i ideje za savršeno osvetljeno predsoblje

Od pružanja praktične osvetljenosti do dodavanja dodira stila, svetiljke igraju ključnu ulogu u unapređenju estetike i funkcionalnosti vašeg ulaza.

29.04.2024 Osvetljenje

Romantično osvetljenje za spavaću sobu

Lampice, fenjeri i sveće zajedno stvaraju slojevitu i bogatu atmosferu koja oživljava prostor i budi strasti.

26.04.2024 Osvetljenje

Osvetljenje koje trpezariji daje potpuno novi sjaj

Trpezarija je važan prostor posvećen kućnoj zabavi i uživanju u obrocima sa porodicom i prijateljima, a osvetljenje u ovoj prostoriji pomaže u postavljanju privlačnog ambijenta i t...

24.04.2024 Osvetljenje

Kombinacija različitih izvora osvetljenja za opušteniji osećaj u domu

Kada se pravilno kombinuju, ovi različiti elementi osvetljenja mogu stvoriti raznoliku paletu svetlosti koja se prilagođava potrebama prostorije i željenoj atmosferi.

18.04.2024 Osvetljenje

Lusteri ili šarene viseće bombone - odlučite sami!

Nova kolekcija izdvaja se svojim revolucionarnim pristupom tradiciji, uključujući staklene elemente u boji bombona pažljivo raspoređene duž užeta, poput dragocenih bisera na niti.

15.04.2024 Osvetljenje

Ambijentalno osvetljenje po meri svakog romantika: lampe u obliku Meseca

Osim što stvaraju opuštajuću atmosferu, ove lampe su i estetski privlačne, što ih čini idealnim dodatkom za svaku sobu u kući.

10.04.2024 Osvetljenje

Moderne kristalne lampe

Dodir elegancije i sofisticiranosti za vaš dom…

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.