Boho lampe – detalj koji se primeti

Sa boho stilom u centru zbivanja ove sezone, način uređenja enterijera postao je drugačiji.

Jednostavno rečeno opušteniji, smireniji, nežniji i izražajniji. Boho stil izvlači ono iskonsko iz nas, dajući nam slobodu u pogledu materijala, boja, dezena i tekstura. Danas smo usmerili našu pažnju na jedan važan detalj u svakom životnom prostoru, odnosno na osvetljenje. Bilo u pogledu plafonske rasvete, zidnih lampi, stonih ili podnih, nezamislivo je bez njih stvaranje lepog okuženja.

VESELE BOHO LAMPE SA RESAMA

Prepoznatljive po svojim resama, koje se lagano njišu i pri najnežnijem povetarcu, jednobojne ili u boji, ove lampe mogu da ulepšaju svaki prostur u koji zađu. Posebno su popularne one sa ombre efektom. U najvećem broju slučajeva, ove lampe nam dolaze sa metalnim obrubom i postoljem koji daje savršen kontrast celoj pojavi. Gotovo da ne postoji prostorija u kojoj ne mogu pronaći svoje mesto.

PLETENE BOHO LAMPE

Napravljene od pruća, ratana ili pletiva, ove lampe su nastale tehnikom uplitanja i zaista doprinose fantastičnom prizoru jednog enterijera. Najčešće su u nekoj od neutralnih boja, koja nenametljivo iskazuje svoje prisustvo u prostoriji. Ove lampe su savršene za postavku u kuhinjama iznad pulta, na terasama i tremovima.

METALNE BOHO LAMPE

Za sve one koji vole rafiniran pristup boho stilu, metalne lampe su idealan izbor. Bilo da za osvetljenje koriste sveće ili električne sijalice, efekat je jedinstven. Ove lampe su najčešće u crnim tonovima, a kao takve daju notu elegancije boho enterijeru.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme