Kancelarija organskog izgleda odiše mirom i svežinom

Ukoliko se za neki poslovni prostor može reći da deluje neverovatno sveže, “odmorno” i umirujuće, onda je to ovaj koji sa vama delimo u nastavku teksta...

Zanimljivo je odmah na početku istaći da se radi o renoviranju prilično malog i tesnog kancelarijskog prostora pred kojim je bio težak zadatak. A zadatak se sastojao u tome da se naglasak vrati na njegovu funkcionalnost, te obezbedi nesmetana cirkulacija između različitih odeljenja.

U skladu sa tim, kretanje posetilaca i osoblja definisalo je podelu prostora, odnosno formiranje više pravougaonih prostora između kojih je uveden veliki zakrivljen zid. Ovaj element je pomogao da se promeni način na koji se kretanje unutar kancelarije odvija, ali je ujedno značajno uticao i na estetiku samog prostora.

Paleta materijala koja preovladava poslovnim prostorom sastoji se od drveta, sivog furnira i metala. Ideja je bila da se paleta zadrži minimalnom i da se koriste inherentni kvaliteti tih nekoliko elemenata na način da svaki prostor dobije svoj identitet, a ipak prati zajednički jezik.

Pošto je samo jedna strana kancelarije bila izložena jakoj sunčevoj svetlosti, napravljen je niz drvenih paravana za filtriranje i kontrolu prirodne svetlosti. Ovi ekrani su na kraju postali centralna tačka virtuelnog prikaza za ceo kancelarijski prostor, a unakrsni uzorak elegantnih drvenih elemenata takođe je vidljiv i na stolovima i propratnom nameštaju.

Pošto je reč o dizajnu kancelarije za HVAC kompaniju, odlučeno je da se upravo te usluge izlože, odnosno ne prikrivaju pločama ili lažnim plafonom. Zato su uloženi napori za pravilno poravnanje kanala, cevi i kablova u celoj kancelariji - glavni kanali su ofarbani u narandžastu boju koja je stvorila savršen kontrast sa crnim plafonom i time naglasila stručnost kompanije.

Na kraju, pomenimo i to da su se svi dizajnerski napori za ovaj projekat fokusirali na besprekorno tkanje funkcionalnih potreba, jednostavnih materijala, prirodnih tekstura i boja. Na taj način stvoreno je snažno dizajnersko okruženje koje je pomoglo zaposlenima ali i posetiocima da u potpunosti uživaju u ovom “organskom” okruženju.

Povezane teme