5 umirujućih biljaka koje trebate imati u svojoj (kućnoj) kancelariji

Zapravo, više nije ni bitno da li se radi o standardnoj ili kućnoj kancelariji – važno je uvrstiti jednu od ovih biljaka u radni prostor kako bi stvari postale opuštenije i smirenije...

Postoji uobičajena zabluda da je rad od kuće mnogo opušteniji od rada u klasičnoj poslovnoj zgradi, ali ako ste iskusili “čari” ovakvog načina rada za vreme pandemije, onda smo sigurni da stvari nisu izgledale nimalo lagodno ni spokojno.

Vaš kuhinjski sto možda više nije mirno mesto za uživanje u jutarnjoj kafi, već vaša nova konferencijska sala za video pozive, a vaš kauč, nekada rezervisan za opuštanje na kraju dugog dana, možda je postao vaš novi radni sto.

Čak i ako spadate u grupu srećnika koji imaju udobnu kućnu kancelariju , verovatno i dalje osećate napor da budete u toku sa svojim poslom. Dodavanje nekoliko umirujućih biljaka je jeftin i jednostavan način da dodate malo mira u svoj radni prostor. Američka psihološka asocijacija objavila studiju koja je pokazala da biljke mogu podići produktivnost na radnom mestu čak 15%, dok zelena boja takođe može pomoći da povećate kreativno razmišljanje.

A ukoliko se pitate koja je to najbolja biljka za vašu kućnu kancelariju, onda vam odmah u startu moramo reći kako to pre svega zavisi od veličine prostora kojim raspolažete kao i količinom svetlosti koju imate.

Kada sve to razmotrite, onda se bacite na sledeći korak, i odaberite jednu (ili sve!) od ovih pet biljaka koje su idealne za stvaranje opuštajuće atmosfere u vašoj kućnoj kancelariji...

« 1 2 3 4 5 »

Povezane teme