Zašto je nameštaj u obliku lišća apsolutni hit ove sezone?

Da li zbog svoje automatske veze sa prirodom ili zbog svoje krajnje elegantne i sofisticirane siluete koja slavi život, nameštaj u obliku lišća polako, ali sigurno postaje apsolutni hit ove sezone.

I ne mislimo pritom na nameštaj koji je rezervisan isključivo za opremanje doma ili bašte, sve je više dizajnera koji svoje originalne modele izrađuju i za potrebe kafića, restorana, hotela. List je, kako kažu, manifest: slika koja je istovremeno nostalgična, ali i napredna, pa tako odgovara gotovo svakom ambijentu.

Postoji još jedan zanimljiv aspekt cele ove list-priče. Naime, u njemu je uhvaćena takozvana prijatna nepravilnost prirode koja dozvoljava stvaranje udobnih i ikoničnih površina i silueta.

Primera radi, list je krajnje zahvalan oblik za izradu ploče stola jer je upravo nepravilan dizajn koji podseća na grane drveta, a prožet žilama lista, idealan za postizanje kako opuštenosti tako i originalnosti.

No, našu pažnju su danas privukle stolice koje potpisuje dizajnerski studio Lievore Altherr Molina. Izrađene od mat čeličnog premaza u prahu one dolaze u beloj, zelenoj ili moka varijanti, a kao što i sami možete zapaziti idealne su za opuštanje na poslu kao i kod kuće. Sa njima u kompletu dolazi i stočić koji zadovoljava potrebe svih onih koji favorizuju unikatan dizajn i lagane komade nameštaja u svom životnom prostoru.

Dostupne su kako za unutrašnju tako i za spoljašnju upotrebu, idealno se stapaju sa gotovo svakim ambijentom, i pozivaju vas da i vi okrenete novi list u opremanju svog domaćinstva.

Izvor: salonemilano.it

Povezane teme