Vreme je za pauzu: zastanimo & osetimo život u stvarima oko sebe!

Baš ovako glasi moto kompanije Esparto, koja se bavi proizvodnjom sasvim prirodnog nameštaja & ukrasnih predmeta za domaćinstvo.

Ili, kako oni vole da kažu – sve u njihovoj ponudi je jedinstveno, originalno, prirodno, bez ičega dodatog i nepotrebnog. Drugim rečima njihov nameštaj predstavlja čist spoj ravnoteže i harmonije, i u svakom komadu sadržan je zakon prirode koji nadahnjuje.

Zašto bi svako od nas trebao da odabere baš ove komade? Najpre zbog svoje održivosti, zatim zbog svog dizajnerskog potencijala i lepote koja se razvija, i na kraju zbog nesumnjive moći da stvori prostore blagostanja i direktne povezanosti sa okolnim svetom.

Bezvremenski, a ujedno ekološki, ovaj nas nameštaj vraća našim korenima. Takozvani “zeleni” dizajn je mnogo više od lepog predmeta, to je način doživljavanja sveta i boravka u njemu. Davna učenja i tradicija iz nekih prošlih vremena omogućila je stvaranje savremenih, prirodnih, boemskih i jednom rečju – izvrsnih dizajna.

Različite stare tehnike obrade omogućile su stvaranje organskih kolekcija pomoću proverenog (samoniklog) materijala, esparto trave i trske. Bez korišćenja lakova i dodatnih hemikalija, samo je prirodno tkanje to koje ga čini lepim i mirisnim, donoseći njegovu suštinu na terase i tremove širom sveta.

Svi ovi materijali rođeni su divlji, slobodni, hranjeni su samo kišom, suncem i mediteranskim povetarcem, pa su zato u stanju da postanu najlepši komadi nameštaja i dekora u rukama vrednih zanatlija.

A upravo je lepota ručno rađenih komada ta koja pomaže u stvaranju jedinstvenog ambijenta koji je u potpunosti sinhronizovan sa prirodom.

Izvor: letspause.es

Povezane teme