"Uvrnuta" polica za knjige je savršen dodatak modernom enterijeru

Polica za knjige je odličan način da ulepšate izgled svog dnevnog boravka ili kućne kancelarije, posebno ako dolazi u ovako originalnom izdanju...

Policama za knjige se uglavnom ne pridaje veliki značaj, niti im se pridaju neki izuzetni kvaliteti. Šteta, jer iako je njihova glavna funkcija prvenstveno organizovanje i uređenje prostora, one predstavljaju moćan i prijatan pozadinski komad nameštaja za vašu sobu koji svakako treba uzeti u razmatranje.

Šta ako biste ponovo zamislili ovaj komad nameštaja, pretvarajući ga u avangardni stil, a ne samo u gomilu drvenih polica pričvršćenih na zid? To je upravo ono što je dizajner Deniz Aktaj uradio sa svojim najnovijim remek delom nazvanim Hullabaloo. U pitanju je samostalna polica za knjige koja se uvija i okreće na jedinstven način.

Uvrnuta polica za knjige napravljena je od spiralnih kvadranataphoto: Deniz Aktay

Izgrađena je tako što se četiri kockasta kvadranta slažu i uvijaju, kako bi se napravio pun krug. Aktaj to naziva 'dvostruko savijenom Mobius trakom'. Da bi polica bila funkcionalna i bila odlično rešenje za skladištenje, morao je da otvori svaki kvadrant na jednoj strani, odnosno stvori dva slična kvadranta. Prozirna poleđina pruža dizajnu zadivljujući osećaj misterije, zauzvrat vas motivišući da hodate oko komada kako biste ga bolje pogledali.

Često čujemo izreku da „forma prati funkciju“. U ovom slučaju, funkcija se uklapa u formu za stvaranje spektakularnog dizajna nameštaja koji više liči na skulpturu. Najbolji deo je to što se oblik ne otkriva jednim pogledom, već vam treba višestruki pogled iz različitih uglova da biste dobili holističku ideju i pravilno razumevanje dela. Estetici ove police je posvećena velika pažnja, a funkcija se sama po sebi nenametljivo uvukla u spiralne kvadrante.

Hullabaloo je odličan komad nameštaja za veće sobe koje imaju dovoljno prostora za držanje i smeštaj tako značajnog komada. Mogla bi da funkcioniše kao središnji deo ili fokusna tačka takvog prostora, omogućavajući vam da hodate oko nje i ispratite njenu formu i upečatljivu estetiku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deniz Aktay (@dezin_design)

Povezane teme

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.

12.01.2024 Nameštaj

Moon stolica: rasterećuje kičmu, promoviše dobro držanje i prkosi gravitaciji

Stolica pod nazivom Moon je najnoviji dizajn Serene Papit koji mudro preraspoređuje tačke pritiska na kolena, rasterećujući kičmu i promovišući prirodno, pravilno držanje.

09.01.2024 Nameštaj

Konzolni sto u koji se može smestiti i vaša mačka

Izrađen sa preciznošću i razumevanjem mačjeg ponašanja ali i ljudskog načina života, Choo Choo konzolni sto ne samo da podiže životno iskustvo za mačke, već i poboljšava estetsku p...