Uski stolovi za kafu kao izvrsno osveženje savremenog doma

Stolovi za kafu su obavezan detalj u dnevnom boravku, bez obzira da li volite da pijete kafu ili ne.

Oni unose definiciju u prostor, okupljajući ljude u prostoru oko sebe. Svojim izgledom i elegancijom daju finalni pečat enterijeru, pokazujući vam iz dana u dan koliko su korisni, bilo da na njima držite svoje omiljene časopise, daljinski upravljač ili posudu sa slatkišima. Našu današnju temu posvećujemo uskim stolovima za kafu, koji mogu da posluže kao izvrsno osveženje jednog savremenog doma.

Iako vrlo mali komad nameštaja, sto za kafu u uskoj varijanti dostupan vam je na tržištu u neverovatno mnogo kombinacija, boja i od najrazličitije vrste materijala. Najčešće stolovi za kafu se prave od drveta, metala, stakla i plastičnih legura, kao i kombinacije navedenih materijala. Uski stolovi za kafu predstavljaju vam se u brojnim stilovima:

  • Tradicionalni stolovi za kafu se smatraju formalnim komadima nameštaja. Prepoznatljivi su po dekorativnim detaljma i uglavnom se ističu svojim zakrivljenim nogama i rezbarijama. Napravljeni su u većini slučajeva od masivnog drveta.

  • Prelazni stolovi za kafu su oni na samoj granici između tradicionalnih i modernih komada. Vrlo su ležerni i imaju dizajn usmeren na funkcionalnost. Mnogi ljudi preferiraju prelazne stolove za kafu jer su pogodni za mnoge stilove dekora.

  • Savremeni stolovi za kafu fokusirani su na modele koji su u trendu. Imaju vrlo podaljene akcente i vrlo verovatno ćete ih sresti sa metalnim podlogama i staklenim pločama.

  • Seoski stolovi za kafu odlikuju se ženstvenim i mekim linijama i detaljima, zahvaljujući kojima unose mekoću u prostor u kom se nalaze.

  • Rustični stolovi za kafu napravljeni su od drveta grube površine i imaju vidljive metalne akcente na sebi. Dele manji broj sličnosti sa stolovima u industrijskom stilu.

  • Industrijski stolovi za kafu se u velikoj meri prave od betona, nerđajućeg čelika i drveta. U osnovi ovi stolovi su savršeni u svojoj nesavršenosti.

  • Moderni stolovi za kafu s polovine prošlog veka lako se prepoznaju na osnovu svojih čistih i jednostavnih linija, i podsećaju na stil koji je bio popularan 50-tih i 60-tih godina 20. veka. Ovi stolovi svojom završnom obradom stavljaju fokus na lepotu drveta.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Povezane teme