Upoznajte Walky, vašu novu omiljenu stolicu sa cipelama!

Walky je onaj čudan komad nameštaja koji naprosto želite da vidite u svom domu!

Običan drveni dizajn nameštaja polako ali sigurno postaje prošlost. Sve češće imamo priliku da vidimo nove, originalne (ali i dalje funkcionalne!) komade nameštaja koji izgledaju neverovatno zanimljivo i za koje prosto odmah dobijemo želju da im pronađemo mesto u svom domu. Jedan takav komad nameštaja jeste i stolica Walky, specifična po tome što: ima cipele!

Multidisciplinarni studio Design VA sa sedištem u Njujorku izradio je razigranu reinterpretaciju klasične drvene stolice koja neprimetno odražava aktivnost društvenih prostora i uliva osećaj zajedništva. Inspirisana ulicama i kafićima širom sveta, ova ljupka stolica ima za cilj da stvori jedinstveno korisničko iskustvo inspirisano ljudima. Sve to kroz mešavinu priča koje proizilaze iz mešanja ove stolice sa različitim scenarijima.

Potreba za komadima koji izazivaju kretanje naterala je dizajnere da dublje razmisle o oživljavanju prostora koje ljudi svakodnevno koriste. Na ovaj način, stvaranjem stolice koja ima posebnu ličnost, oni su zapravo pokušali da stvore jaču vezu između nameštaja i ljudi.

Dizajneri kažu da su želeli da zamrznu trenutak kada osoba hoda i prevedu tak pokret na običnu stolicu tako što su joj dali noge sa stopalima. Ručno rađena od punog tvrdog drveta, ova stolica ima minimalističke meke oblike koji podsećaju na zakrivljene ljudske noge koje nose cipele povezane sa savijenom strukturnom i laminiranom kičmom koja drži ostale elemente zajedno.

Tako je stvorena stolica koja prirodno govori o ljudima. Što se tiče materijala, cipele su bile najzabavniji faktor za igru. S obzirom da stolica ima ličnost koja je prikladna za svako okruženje, i njene cipele mogu biti prirodne i “casual” (od obojenog drveta), ali i svečane i luksuzne (mašinski obrađene i polirane metalima kao što su aluminijum, nerđajući čelik, bronza ili mesing).

Povezane teme