Upoznajte HYDRO, stolicu od 100% recikliranog aluminijuma

Britanski dizajner nameštaja Tom Dikson došao je na genijalnu ideju da napravi stolicu od 100% recikliranog aluminijuma.

Ovakav svoj izlet kada je dizajn u pitanju objašnjava činjenicom da je oduvek bio zaljubljenik u metale, te konstatuje da je aluminijum izabrao zbog njegove karakteristika da nepresušno reflektuje svetlost.

Svi oni koji su upoznati sa Diksonovim radom vrlo dobro znaju da je ovaj dizajner opsednut upravo osvetljenjem. Sada, udružen sa norveškim proizvođačem Hydro, konačno je uspeo da spoji lepo i korisno, te da proizvede stolicu za koju kaže da je dizajnirana za dugovečnost, višenamensku upotrebu i što je u ovom slučaju i najbitnije – za lako recikliranje.

Napravljena je od 100% aluminijuma sa tek ponekom ubačenom dodatnom komponentom, a da bi se dobio oblik koji je dizajner osmislio korišćena je metoda duvanja a zatim i laserskog robotskog reza (što je inače metod proizvodnje koji se koristi u automobilskoj industriji).

Sada razumemo zašto Dikson kaže kako je ovo jednostavno bila ponuda koji nije mogao da odbije. Sama saradnja je inače počela još 2018. godine kada su i postavili zajednički cilj – stvaranje stolice koja će moći da se reciklira u potpunosti.

Dodatno, ona je osmišljena kao komad nameštaja koji se može koristiti i u enterijeru i u eksterijeru, pružajući zadivljujuću svetlost i apsolutnu funkcionalnost.

Za kraj valja istaći da će se prvi primerci ove stolice prodavati isključivo na onlajn prodavnici dizajnera, i to po ceni od 2021 funti.

Povezane teme