Uposlite celo telo i uspostavite ravnotežu uz ovu jednostavnu stolicu - ljuljašku

Swing Seat se sastoji od bele čelične cevi koja služi kao osnova, velike zaobljene ručke i zakrivljenog kožnog sedišta.

Dizajner Joe Parr kreirao je kolekciju nameštaja pod nazivom PlaySetting koja se sastoji od tri dela: Swing Seat, Roller Sofa i Carousel. Svaki komad je dizajniran da se kreće na drugačiji način, tj. da funkcioniše zahvaljujući strukturama koje se inače mogu naći u igraonicama za decu. Na ovaj način, dizajner je zapravo pozajmio estetske naznake iz poznatih aktivnih konteksta i stvorio unikatne komade nameštaja koji u sebi spajaju objekte koje viđamo na igralištima ili teretanama.

Predmeti su dizajnirani da aktiviraju telo i podstiču druženje. Prkoseći tipičnoj liniji nameštaja, dvosmislenost ovih predmeta podstiče igru, odnosno učešće u ličnim i društvenim interakcijama. Među pomenutim komadima nameštaja, posebno se istile Swing Seat, stolica - ljuljaška minimalističkog dizajna koja je ujedno i neverovatno razigrana ali i praktična. 

Swing Seat je minimalistička ljuljaška stolica koja angažuje celo telophoto: yankodesign

Swing Seat se sastoji od bele čelične cevi koja služi kao osnova stolice i velike zaobljene ručke za koju se možete držati dok se ljuljate u kožnom sedištu. Kada sednete na stolicu, njena baza počinje da se ljulja i sedište se okreće kako bi stvorilo pokret sličan pokretu ljuljaške na igralištu.

Pomenimo još i Roller sofu koja oponaša izgled valjka za trupce na igralištu koji se prevrće tokom trčanja. I ovaj dizajn je prilično jednostavan ali i neverovatno zabavan. Naime, dva cilindra čine sedište i naslon sofe, presvučena su plavom tkaninom i penom, i onog trenutka kada se korisnik nagne napred ili nazad - cilindri se rotiraju. 

Ovaj jednostavan ali super - zanimljiv dizajn je dokaz da minimalizam zaista ne poznaje granice.

Kolekcija minimalističkog nameštaja podseća na predmete koji se viđaju po igraonicama ili teretanamaphoto: yankodesign

Povezane teme

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

18.01.2024 Nameštaj

Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.

12.01.2024 Nameštaj

Moon stolica: rasterećuje kičmu, promoviše dobro držanje i prkosi gravitaciji

Stolica pod nazivom Moon je najnoviji dizajn Serene Papit koji mudro preraspoređuje tačke pritiska na kolena, rasterećujući kičmu i promovišući prirodno, pravilno držanje.

09.01.2024 Nameštaj

Konzolni sto u koji se može smestiti i vaša mačka

Izrađen sa preciznošću i razumevanjem mačjeg ponašanja ali i ljudskog načina života, Choo Choo konzolni sto ne samo da podiže životno iskustvo za mačke, već i poboljšava estetsku p...