Unikatna lepota betonskog nameštaja

Ako ste ljubitelj snažnih karakteristika i svih kvaliteta betona, a želeli biste da ga unesete u svoj dom bez korišćenja ovog materijala kao arhitektonskog detalja, putem podova, zidova ili čak radnih ploča i šankova, onda dodavanje jednog komada nameštaja od betona vašem ambijentu definitivno predstavlja pravi način na koji to možete da izvedete.

Džimi Delatur iz studija Design Lab je kreirao celu kolekciju laganog betonskog nameštaja koja je sačinjena od ogledala za šminkanje i oblačenje, preko trpezarijskih stolova i konzola, do stalaka za sveće. Lagani betonski nameštaj takođe može u sebi da sadrži staklo, orahovo drvo, bakar, čelik ili recikliranu kožu u svakom pojedinačnom komadu.

U našoj galeriji možete videti visoki ormar koji sadrži minimalnu količinu betona, ali pilikom otvaranja njegovih vrata ovaj materijal preuzima centralnu ulogu. Trpezarijski sto koristi beton kako bi u "sendviču" držao veliku staklenu ploču i u isto vreme služio kao centar za toplo i hladno služenje, dok betonski svećnjaci sa bakarnim držačima za sveće, dodaju preko potrebnu magiju laganom betonskom dizajnu. Takođe ćete videti i neverovatni dizajn konzole koja u sebi ima ugrađene police za knjige.

Džimijeva ogledala za komode u spavaćim sobama ne poseduju samo sekcije sa šarkama pomoću kojih možete proveriti svoje odelo ili frizuru sa zadnje strane, oni takođe imaju i kuke od bakra koje pomažu indiskretnom projektovanju sa vrha jednog od ogledala. On je takođe dizajnirao i dva usko zasvođena stola za predsoblja sa bakarnim policama na izvlačenje, koji savršeno izgledaju upareni sa njihovim ogledalima koja stoje u pozadini. Ova dva dvonožna stola takođe izgledaju zadivljujuće kada su postavljena naspram betonskog zida.

Sto za presvlačenje i šminkanje otvara svoje spoljne stranice i na veoma zabavan način izlaže videlu betonsku stanicu koja se nalazi unutar njih, dok kombinacija bakra u spoljnom delu i betona u njegovoj unutrašnjosti pokazuje koliko se ustvari ovi suprotni elementi lako privlače i savršeno slažu jedan sa drugim.

Korišćenje betona kao glavne karakteristike dizajna unutar doma je postalo vremenom sve više popularano, zahvaljujući svojim novijim laganim verzijama, dok neki savremeni elementi čak dolaze i sa džepovima u koje možete da postavite saksije sa sobnim biljkama, koje daju vašem prostoru onaj dodatni i neophodni osećaj života i zelenila.

N.Đ.

Povezane teme