Ulična umetnost preslikana na nameštaj

Malo toga izaziva toliko oprečnih mišljenja poput grafita. Za neke grafiti su čist vandalizam, za druge forma umetnosti. Istina je negde između – ima škrabotina koje su zaista ruglo i naružavaju izgled čitave okoline. Međutim, u uličnoj umetnosti sakrivena su i remek-dela modernog doba, koja oduševljavaju svojom lepotom, neverovatnim dimenzijama, ali često služe i kao poziv za osvešćivanje javnosti (poput Benksijevih murala).

Grafiti su se sa ulice preselili na neuobičajeno mesto – enterijer, gde se pojavljuju u najrazličitijim formama i oblicima. Sve što vam padne na pamet može biti ukrašeno grafitom, od zida do taburea. Spojevi su često neverovatni – nameštaj klasičnog dizajna ukombinovan sa pop-artom, kanabe isprskan bojom, fotelje išarane geometrijskom oblicima.

Za one koji žele da isprobaju novi trend, dovoljan je i jedan komad nameštaja oslikan grafitom i čitava soba dobiće novu, kreativnu notu.Za one dovoljno hrabre čitava prostorija može postati izložben prostor za grafit. Pritom, stilovi uopšte ne moraju da budu usaglašeni, jer lepota grafita i jeste upravo u spajanju nespojivog.

Ukoliko vam ideja nameštaja sa grafitom zvuči primamljivo, ali istovremeno i previše ekstravagantno za vaš ukus, možete nabaviti komodu ili plakar koji su išarani iznutra. Na taj način dobićete privatnu urbanu galeriju samo za vaše oči.

Lepota ovog dizajna jeste u tome što možete lično da se oprobate u njegovom kreiranju. Internet je preplavljen idejama i tutorijalima kako da od starog komada nameštaja napravite svoje umetničko delo. Na vama je jedino da budete dovoljno hrabri da pokušate!

Više o nameštaju možete popročitati ovde

T.R.

Povezane teme