Udobna trpezarijska stolica koja podseća na dva jedra

Upoznajte stolicu koja se, zahvaljujući blagim oblinama i tradicionalnim načinom izrade, savršeno slaže sa svim trpezarijskim stolovima...

Cilj proizvođača bio je dizajniranje trpezarijske stolice koja bi na jedinstven način slavila prirodne lepote drveta. Jasan oblik i gotovo iznenađujuća udobnost predstavljaju savršenu reklamu da se ovakav komad nameštaja implementira u svakodnevnicu. Jednostavnog izgleda i još jednostavnijeg imena - Port (luka), ova stolica neodoljivo podseća na dva jedra (savijeno drvo i naslon) koja su pričvršćena za jedan jarbol (zadnju nogu).

Izvajan struk sedišta i naslon sa okvirom od punog drveta stvaraju skladnu mešavinu oblika i linija. Zakrivljenost sedišta donosi udobnost a istovremeno jača i strukturu, i sve to zahvaljujući krajnje originalnom načinu na koji se povezuje sa zadnjim nogama.

Sve ove karakteristike, zajedno sa upotrebom tradicionalnih udubljenih spojeva i poprečnih klinova, načinile su Port stolicom koja oduševljava ne samo one koji su očarani njenom siluetom, već i one sa istančanim ukusom -  koji cene visoku i rafiniranu obradu drveta.

Ova interesantna stolica dolazi u tri varijante: crnoj, orah nijansi i boji belog hrasta, i može se nabaviti po ceni od oko 500 američkih dolara.

Izvor: dezeen

Povezane teme