Neobična stolica po imenu Apstrakcija

Predstavljamo vam stolicu koja nosi naziv Apstrakcija, i koja više izgleda kao umetnički projekat nego stolica.

Inspirisana radovima Kandinskog, ovo zapravo nije stolica, već remek delo koje se može koristiti i za sedenje. Korejski dizajner po imenu WoongK Ryu, bazirao je elemente ove stolice na motivima i bojama viđenim na slikama poznatog ruskog umetnika Wassily Kandinskog. Stolica sadrži grafičke oblike i šarene akcente i na prvi pogled zaista deluje kao umetničko delo ili neka podloška za saksiju sa cvećem.

Dizajner je želeo da istakne emocije i značenje stolicom, što se moglo izraziti samo apstraktno, baš onako kako je Kandinski pristupio apstrakciji na svojim slikama. Prilikom svog rada, Kandinski je odbacio realan oblik i predstavio boju i formu na osnovu svojih emocija. Ispirisani ovim izražajnim motivima, fizički atributi stolice su bili predstavljeni apstraktnim idejama svojstvenim njenom obliku, a ne objektivnoj funkciji.

Ona ima drveno sedište sa naslonom koje formiraju različiti oblici i boje. Dizajner je upotrebio tvrdo javorovo drvo za izradu polukružnog sedišta, dok je naslon napravljen od metala. Izliv u stilu naslona za ruku je od metala sa drvenom kuglom na vrhu, dok je oslonac za vrat od drvenog diska.

Stolica ima tri nogare od kojih je svaka priča za sebe. 

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme