Trpezarijski stolovi koji unose eleganciju u savremen dom

Trpezarijski sto predstavlja verovatno najzahvalniji komad namaštaja koji svoje mesto pronalazi u savremenom domu.

Osim za porodični ručak, on je sve češće korišćena opcija i za rad od kuće, izradu školskih projekata sa decom, kafu sa dragim prijateljima i sl, pa zašto mu onda ne biste poklonili elegantan izgled. Stilski element koji vaše vreme u krugu porodice tokom obroka podiže na viši nivo, učiniće da vaš dom bude oplemenjen na savršen način.

Trpezarijski sto je takođe u fokusu priče u jednoj savremenoj trpezariji. On daje ton dizajnu bilo da je u pitanju otvoren ili zatvoren koncept uređenja. Pored stola u trpezariji ono što priči daje poseban izgled su svakako stolice. Udobnost, stil i funkcionalnost glavne su stavke na koje treba da obratite pažnju pri izboru stolica.

Budući da su savremeni domovi uređeni u širem spektru stilova, i trpezarijski stolovi slede njihov primer. Dolaze nam u neverovatno mnogo oblika, boja i napravljeni od šire palete materijala. Najupečatljivi od svih su rustični, vintage, moderni, industrijski i minimalistički stilovi. Takođe sve češće se viđaju stolovi koji predstavljaju kombinaciju dva suprotna stila. Neusklađene varijante su apsolutni hit, koji stavlja akcenat na izgled vašeg enterijera.

Ako težite ka rustičnom stilu drveni stolovi se nameću kao logičan izbor, pri čemu oni sa live egde ivicama predstavljaju sam vrh liste najmodernijih. Industrijski stil kombinuje metal i drvo dovodeći u savršen balans ova dva suprotna materijala. U ovoj kombinaciji obično je gornja površina drvena a nogare su metalne. Kada se gornja ploča izrađuje od stakla, a nogare poprimaju drveni izgled, ovakvi trpezarijski stolovi su idealni za postavku u domovima kojima vlada moderan stil.

S druge strane kada se spoje metalna osnova i gornja površina u staklu, ovakav sto je savršen izbor za eklektičan dom. Takođe stolovi sa mermernom pločom su opcija koja se nudi svima onima koji preferiraju savremen stil uređenja. Zavirite u našu galeriju i otkrijte fantastičan svet elegantnih trpezarijskih stolova.

Ž.J.

Izvor: Homedit

Povezane teme