Trendovi u dizajnu sofa i garnitura koji će biti najpopularniji u 2024. godini

Zaobljene linije i modularni sistemi, prirodne nijanse i spektakularne boje – otkrivamo vam koji će stilovi i boje sofa biti najpopularniji tokom 2024. godine. Bar tako stručnjaci kažu!

U enterijerima širom sveta i dalje vlada veliki tapacirani nameštaj koji pre svega privlači pažnju. Ovakav nameštaj formira paletu i geometriju sobe, a postavlja i ukupni ton dizajna. Danas ćete saznati koji su to najaktuelniji modeli i najmodernije kombinacije boja koje će se savršeno uklopiti u bilo koji stil enterijera.

Počnimo sa apelom profesionalaca: uvek se oslanjajte na što moderniji izgled sofe, ali samo pod uslovom da ste sigurni da ovaj komad nameštaja neće izgubiti svoju relevantnost tokom sezone. Najpopularnije tople boje i dalje ostaju bež, braon i sve njihove varijacije, dok u hladnom spektru i dalje preovladava siva sa svojom raznolikošću tonova: svetlih i tamnih, delikatnih i brutalnih.

Ako želite da dodate boju svom dnevnom boravku, svetliji tekstil se odlično snalazi u ovom zadatku. Ili možete odabrati presvlake u bilo kojoj prirodnoj nijansi zelene, plave ili crvene – ali treba da bude malo prašnjavo i mat, a ne blistavo. Crno-beli enterijeri su sada na vrhuncu popularnosti: moderni su, spektakularni, ali ne previše šareni. Bela, crna i siva, u principu, uvek izgledaju dobro, a dobro odabrane nijanse i teksture čine čitav dizajn sobe plemenitijim i luksuznijim.

Prilikom izbora boja, bolje je koristiti jednu bazu (na primer, siva, crna, braon, bež), a druga slobodno može biti svetlija. Važno je da se obe nijanse uklapaju u ukupnu paletu. Preporučljivo je da ih poduprete drugim elementima: na primer, kroz tekstil, dekor ili elemente za završnu obradu.

A kako će izgledati sofe i garniture tokom sledeće godine - saznajte u našoj maloj galeriji!

Povezane teme

22.04.2024 Nameštaj

10 kompaktnih sofa za male stanove

Bez obzira na to da li je opuštanje vaš omiljeni hobi, ovi komadi nameštaja pružaju isti nivo udobnosti kao i njihovi veći pandani.

19.04.2024 Nameštaj

Ova neobična stolica je simbol nade na deponijama punim plastike

Minimalistički dizajn i raznovrsne boje čine ovu stolicu savršenim dodatkom za svaki enterijer, dok njena ekološka priča inspiriše ljude širom sveta da razmisle o svojoj potrošnji...

16.04.2024 Nameštaj

Revolucionarni modularni nameštaj za prilagodljive prostore

Inspirisan idejom građevinskih blokova, ovaj sistem nameštaja predstavlja kreaciju koja zaslužuje posebnu pažnju.

11.04.2024 Nameštaj

Klik-klak nameštaj: savršen spoj praktičnosti i elegancije u vašem domu

Klik-Klak je neosporno najjednostavniji i najefikasniji mehanizam za pretvaranje kreveta u sofu i obrnuto.

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...

05.04.2024 Nameštaj

Inovativni nameštaj od recikliranih teniskih loptica

Ovi komadi nameštaja, za koje je zadužena dizajnerka Matilda Vitok, ne samo što oživljavaju prostor svojim jedinstvenim dizajnom, već i naglašavaju važnost održivosti u industriji...

02.04.2024 Nameštaj

Inovativna kolekcija 3D štampanih stolova za kafu

Minimalistički, ali elegantni dizajni čine stolove za kafu savršenim umetničkim središtem za svaki prostor, nudeći dizajn koji izaziva razmišljanje i otvara um mogućnostima održivo...

30.03.2024 Nameštaj

Elegantne i praktične zidne fioke štede i ulepšavaju vaš prostor

Umesto klasičnih kutija koje zauzimaju podni prostor, ove fioke koriste slobodan prostor na zidovima, ostavljajući vaš pod čistim i slobodnim.

27.03.2024 Nameštaj

Umetnost modularnog i funkcionalnog dizajna nameštaja

Paulinova estetika je veoma prepoznatljiva, jedinstvena mešavina japanske i skandinavske jednostavnosti sa američkom funkcionalnošću iz sredine veka.

24.03.2024 Nameštaj

Bud: šarena i razigrana alternativa dosadnim kancelarijskim stolicama

U nastojanju da unesu osveženje u dizajn standardnih kancelarijskih stolica, skandinavski brend Fora Ferm predstavlja Bud stolicu.

21.03.2024 Nameštaj

Bamba sofa: savršen sklad stila, udobnosti i funkcionalnosti

Sa kontinuiranim tubularnim jastucima koji se nežno protežu, ova originalna sofa predstavlja savršen spoj stila, udobnosti i funkcionalnosti.

18.03.2024 Nameštaj

Revolucionarna kolekcija tapaciranog nameštaja koja nudi vrhunsku udobnost

Potencijal i obim za Dotti kolekciju su neograničeni, a raznovrsne konfiguracije se mogu kreirati u skladu sa različitim kancelarijama i njihovim različitim zahtevima.

15.03.2024 Nameštaj

Prvi komad nameštaja napravljen od čelika bez fosila

Ovaj komad nameštaja ne samo da predstavlja estetski i funkcionalni vrhunac, već takođe snažno naglašava predanost održivom načinu života.

12.03.2024 Nameštaj

Otkrijte zašto je nameštaj od kože simbol luksuza i stila koji traje vekovima

Sa svojom trajnošću, udobnošću i estetskom privlačnošću, nameštaj od kože ostaje popularan izbor za one koji cene kvalitet i eleganciju u svom domu ili poslovnom prostoru.

09.03.2024 Nameštaj

Stolice bez šrafova koje se mogu slagati kako bi se uštedio prostor

Zahvaljujući svojoj bazi sa četiri noge nalik kompasu, Stack stolicu možete slagati jednu na drugu skoro do beskonačnosti.