Trendovi po pitanju nameštaja u spavaćoj sobi u 2021. godini

Možemo slobodno reći da je 2021. godina nastavak ni malo jednostavne 2020. godine.

Godina koja je za nama dovela je u pitanje sve što smo smatrali normalom. Izmenila je naš pogled na svet i način na koji uređujemo svoj dom. Učinila je da više nego ikad osećamo potrebu da se povežemo sa prirodom. Navela nas je da odbacimo sve trendove koji deluju previše sterilno, futuristički i veštački. Jedna prostorija u savremenom domu dobija posebnu pažnju u novoj 2021. godini. U pitanju je vaša spavaća soba.

Zapitaćete se – zašto baš ona? Jednostavno je zapravo, to je mesto koje vam pruža svoj zagrljaj nakon napornog radnog dana i koje služi kako biste skupili energiju za sve nove izazove koji vam predstoje. Upravo iz tog razloga, kako bi vam omogućili da stvorite inspirativan prostor koji će vam doneti lak san i obezbediti prijatno buđenje otkrivamo vam koji su to trendovi po pitanju izbora nameštaja za spavaću sobu, karakteristični za 2021. godinu.

UPEČATLJIVI KREVETI I UZGLAVLJA NAD NJIMA

Krevet pradstavlja centralnu tačku svake spavaće sobe. U godini koja se polako odmotava kreveti u spavaćim sobama će dobiti svu pažnju reflektora. Očekuje se uspon kreveta koji deluju vrlo inspirativno i koji sobi daju elegantan karakter. Materijali poput drveta, metala i ratana biće među najzastupljenijim. Međutim ono što dolazi kao neočekivan obrt su akrilne varijante, koje nose u sebi dozu glamura.

Pored kreveta važnu ulogu u spavaćoj sobi odigraće i uzglavlja. Ona u sebi nose veliku moć menjanja utiska na posmatrača koji soba ostavlja. Zahvaljujući uzglavljima možete učiniti da vaša soba deluje više, prostranije, zanimljivije i elegantnije. Čak i ako vaš krevet nema uzglavlje možete ga sami napraviti i stvoriti jedinstven prikaz u svojoj spavaćoj sobi.

FUNKCIONALAN NAMEŠTAJ

Pored upečatljivg nameštaja i uzglavlja, akcenat će biti i na funkcionalnom nameštaju. Kreveti sa mogućnošću skladištenja stvari u donjem delu u prigodnim fiokama, jedinice za odlaganje na prozorskim daskama, ugradne i plutajuće police i druga pametna rešenja neophodna će biti jednoj savremenoj spavaćoj sobi.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Foto: Pinterest

Povezane teme