TOMA – sto od hrasta kao jedinstveno zanatsko umeće

Maroso design je italijanska firma koja se bavi proizvodnjom unikatnog i bezvremenskog nameštaja.

Kako kažu, namera im nije da prodaju brojeve već da svaki svoj proizvod prikažu kao krajnje jedinstveno zanatsko umeće. Koliko smo imali prilike da vidimo – oni se zaista i drže te svoje ideje da je nameštaj nešto što se pravi isključivo po meri kupca a ne “na kilo”.

Definitivno je reč o kompaniji sa stavom, onoj koja za svaki svoj proizvod garantuje da je rezultat jedinstvenog procesa istraživanja i pažljivog odabira materijala. Užasavaju ih opisi poput klasični, moderni, vintidž ili savremeni – smatraju da njihov nameštaj ne može imati klasifikaciju te vrste iako se rado poigravaju svim savremenim trendovima, materijalima i bojama.

Verovatno jedan od njihovih najoriginalnijih i najimpozantnijih proizvoda jeste i sto pod nazivom Toma, koji zapravo predstavlja sto sa pločom od hrasta i nogama od punog drveta. Pravi ručno rađeni primerak koji pokazuje (nimalo skrivenu) vrednost i toplinu sirovog drveta, njegovu jednostavnost i originalnost.

Istovremeno, ovaj dizajn akcenat stavlja na držače odnosno noge stola koje se savršeno uklapaju sa masivnom pločom.

Zanimljivo je da Toma i pored svoje veličine (200 x 100 x 78) deluje krajnje elegantno i kao fantastičan izbor za skoro svaku dnevnu sobu ili trpezariju.

Izvor: marosoemanuele.it

Povezane teme