Terazzo dizajn recikliranih stolica koje izgledaju kao futuristički panjevi

Fasciniraju nas dizajni zasnovani na recikliranim materijalima - oni ne samo da pridonose održivosti, već i motivišu druge da razmotre sličan pristup u svojim kreacijama.

Polietilen niske gustine (LDPE) je jedan od tih inovativnih materijala, koji pruža fleksibilnost kao termoplastični polimer bez mirisa, te transparentnost i mogućnost recikliranja. Često se koristi u proizvodnji vreća za namirnice, kesa za smeće, tetrapaka i drugih predmeta.

Dizajnerski studio Derlot iz Australije predstavio je jedinstvene Stump stolice, koje se sastoje od oko 80% recikliranog LDPE materijala. Rezultat je kolekcija stolica koje ne samo da odišu estetikom, već i odražava održivi angažman studija. Dizajn stolica, inspirisan terazzo tehnikom koja obično koristi mermer, granit, staklo ili kvarc u cementu, pokazuje pažljivo osmišljen rad dizajnera, Aleksandra Lotersztaina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Derlot (@derlot_official)

 

Jednostavan, ali duboko značajan dizajn, unosi šarenu paletu u raznovrsnim bojama, stvarajući stolice koje su poput umetničkog dela sa kaleidoskopskim završetkom. Ove stolice ne samo da su funkcionalne u različitim okruženjima - od kancelarija do otvorenog prostora ili doma, već i pružaju udobno sedenje u niskom položaju.

Reciklirane Stump stolice nude standardne opcije boja, ali i prilagođavanje prema željama klijenata, omogućavajući im da usklade svoje stolice sa ličnim preferencijama. Sa 80% plastike u sastavu, ove stolice su lagane i jednostavne za prenos, što je svakako bitan podatak za sve one koji cene praktične i svestrane komade nameštaje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Derlot (@derlot_official)

 

Povezane teme

14.02.2024 Nameštaj

10 saveta za postavljanje nameštaja u dnevnom boravku

U srcu svakog doma, dnevni boravak je prostor gde se udobnost sastaje sa stilom, gde se porodica okuplja i gde se stvaraju nezaboravni trenuci.

11.02.2024 Nameštaj

Za sve koji cene dobro organizovan radni prostor: modularni prenosivi sto Looha

Modularni prenosivi sto Looha je transformativni komad koji neprimetno integriše praktičnost i estetiku u moderan radni prostor.

08.02.2024 Nameštaj

Kolekcija nameštaja koja redefiniše suštinu pokreta

Kroz stolice, trpezarijske stolove i podne lampe, dizajnerka oživljava svoju sopstvenu interpretaciju pokreta sa savremenom vizijom.

05.02.2024 Nameštaj

Nameštaj od aluminijuma kao simbol modernog i originalnog dizajna

Aluminijum, koji je poznat po svojoj niskoj gustini i otpornosti na koroziju, omogućava stvaranje bezvremenskih komada nameštaja koji istovremeno zadovoljavaju estetske i funkciona...

02.02.2024 Nameštaj

Zlatni stolovi za kafu modernog i sofisticiranog dizajna

Zlatni stočići za kafu predstavljaju izuzetno elegantan i luksuzan dodatak svakom enterijeru, pružajući prostoru mogućnost da zrači sofisticiranošću i stilom.

30.01.2024 Nameštaj

5 jednostavnih načina da produžite životni vek vašeg nameštaja

Briga o nameštaju ključna stvar koja nam omogućava da zaobiđemo potencijalno skupe popravke i zamene.

27.01.2024 Nameštaj

Kućne biblioteke: moderni komadi nameštaja koji ulepšavaju svaki prostor

Ima nečeg magično privlačnog u činjenici da ništa ne može više da podstakne ljudsku maštu i inteligenciju od dobre knjige u rukama. Zbog toga su kućne biblioteke savršene za svaki...

24.01.2024 Nameštaj

Sjaj i elegancija: stakleni trpezarijski stolovi za moderan dizajn vašeg domа

Trpezarijske stolove od stakla karakteriše raznovrstan dizajn koji odražava svetlost u domovima i omogućava da kreativno ukrasite trpezariju, mešajući transparentnost sa veličanst...

21.01.2024 Nameštaj

Funkcionalan, praktičan i zabavan: ormarić na točkovima koji možete "šetati" po stanu

Inspirisan izgledom kontejnera za skladištenje i sanduka za otpremu, ovaj ormar je opremljen točkovima kako bi se prilagodio različitim životnim prostorima.

15.01.2024 Nameštaj

Ugaone police: savršen sklad funkcionalnosti i estetike u vašem prostoru

Ovaj, ponekad nedovoljno cenjen komad nameštaja je izvanredno rešenje za optimizaciju prostora, dodavanje vizuelne dubine i kreiranje jedinstvenog ambijenta u vašem domu.

12.01.2024 Nameštaj

Moon stolica: rasterećuje kičmu, promoviše dobro držanje i prkosi gravitaciji

Stolica pod nazivom Moon je najnoviji dizajn Serene Papit koji mudro preraspoređuje tačke pritiska na kolena, rasterećujući kičmu i promovišući prirodno, pravilno držanje.