Tapaciran nameštaj inspirisan japanskim animiranim filmom

Ova fenomenalna kolekcija nameštaja pod nazivom Tottori inspirisana je čuvenim japanskim animiranim filmom...

U pitanju je film Moj komšija Totoro koji potpisuje režiser Hajao Mijazaki, dok je dizajnerka Kateryna Sokolova ta koja odaje počast ovom umetniku i njegovom čuvenom delu. Kao što ćete i sami videti, radi se o potpuno tapaciranim stolicama, foteljama i trosedima koji nude savršenu kombinaciju elegancije, funkcionalnosti i ergonomije, dok prijateljska i meka silueta svih komada donosi prijatno raspoloženje u svaki dom.

Slatko, pristupačno, a opet sasvim smelo. Zaobljeni oblici naglašavaju sedište, naslon i noge određujući na taj način prepoznatljiv izgled cele kolekcije. Ono što je verovatno najbolja stvar u celoj priči jeste da se svi ovi elementi mogu beskrajno kombinovati, a kada su presvlake u pitanju takođe je moguće birati kožu ili tkaninu.

Kolekciju upotpunjuje serija stolova za kafu koji dolaze u tri različite veličine, svaki sa neobičnom bazom od tri noge. Kao i u slučaju sofa, karakteristike ovih malih stolova su mekan, zaobljen oblik ploče od medijapana sa oblikovanom ivicom i velikodušni prečnik nogu izrađenih od punog drveta.

Izvor: driade.com

Povezane teme