Supernova: ekološki nameštaj od 100% recikliranog materijala

Da li biste za opremanje svoje kuće koristili nameštaj za koji znate da je napravljen od 100% recikliranog materijala?

Ukoliko je vaš odgovor “da”, te ukoliko vam je i ova njegova osobina važna pri kupovini, onda je Supernova proizvođač koji će sigurno privući vašu pažnju.

Kolekcija koja se prva izdvojila nosi naziv Afterlife i fokusira se na nameštaj upadljivih boja, koji je specifičan po tome što se može iskoristiti na najrazličitije moguće načine. Ovde se posebno izdvajaju crne i ružičaste klupe kao i kontejneri koji se mogu slagati, te istovremeno koristiti kao kante za smeće ili žardinjere za sadnju biljaka.

Pomalo nezgrapan dizajn potpisuje studio Odd Matter, a sve što imate priliku da vidite napravljeno je od reciklirane PE i PET robe kao što su flaše za vodu, igračke, cevi za vodu i slično.

S druge strane Volta kolekcija, koja je delo Paule Cademartori fokusira se na posuđe kao i na pribor za pisanje, pa se tako tu mogu naći tacne, kopče za dokumenta i stalci za telefone, zajedno sa držačima za olovke koji se takođe mogu upriličiti tako da “izigravaju” i vaze za cveće. Za izradu svih ovih kućnih i kancelarijskih potrepština korišćena su reciklirana plastična vlakna (PETG).

Krajnje zanimljivo i simpatično, moramo priznati.

Ukoliko tome dodamo činjenicu da se Supernova kao brend fokusira na stvaranje novog života pretvaranjem otpada, onda ne čudi što je baš jedna ovakva kolekcija i dobila naziv zagrobni život.

Izvor: supernovas.world

Povezane teme