Supermatističke – skulpturalne police koje menjaju utisak u prostoru

Da li ste nekad stajali pred određenim predmetom u prostoru i niste zapravo znali šta on predstavlja?

Može biti da je u pitanju aptraktno umetničko delo, neki novi vid električne naprave, komad nameštaja poput police ili sklopivog radnog stola. Budući da svetski dizajneri svoju inspiraciju za rad pronalaze na raznim mestima, sasvim je razumljivo kada su nam njihova dela – nedokučiva. Štaviše poželjno je da su takva, jer samo kao takva razbijaju monotoniju u prostoru.

Danas vam predstavljamo upravo jedno takvo delo. DSIGNIO Collage kolekcija je sistem polica, otvorenog i zatvorenog tipa, zasnovana na umetničkom pokretu supermatista – sa crtom kubizma i primesama neoplasticizma. Ovaj pokret se fokusira na moćnim i jednostavnim oblicima, u odnosu na suvišne elemente.

Rezultat kao što se može videti na osnovu ovog niza polica/regala je estetska iluzija, koja uključuje preklapanje drvenih blokova, pri čemu je svaki modularni sloj funkcionalan sa svojim vratima i unutrašnjim sistemom polica. Na pola puta između umetnosti i dizajna, ovo pre svega predstavlja funkcionalan predmet, a zatim skulpturalni izraz za kontemplaciju. Nezavisno od prostora u kom se nalazi, bilo da je u pitanju stambeni ili poslovni objekat, ovakav jedan komad nameštaja skreće na sebe pažnju i na svakom koraku opčinjava.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme