Super stolica: dizajnirana da iznenadi

U svetu dizajna stolica, estetika postaje suptilna simfonija oblika, materijala i inovativnih rešenja.

Svaka stolica nosi sa sobom priču koja se ogleda kroz pažljivo birane linije i neobične siluete. Ono što čini dizajn stolica posebnim je sposobnost da izrazi kreativnost, istražuje granice funkcionalnosti i prkosi ustaljenim normama.

Ponekad, dok istražujemo raznovrsne stilske izraze dizajna stolica, otkrivamo komade koji hrabro izlaze iz okvira tradicionalnih očekivanja. Ti odvažni dizajni ne samo da nude funkcionalnost, već i izazivaju našu percepciju prostora i estetike. Upravo u tim trenucima, kada se stolice suprotstavljaju standardima, oživljavaju se inovacije koje ostavljaju dubok i trajan utisak.

Gledati stolice koje prkose ustaljenim normama je poput susreta s umetničkim delom koje inspiriše i podstiče na razmišljanje. To je poziv na istraživanje, na putovanje izvan konvencionalnih granica, gde svaka stolica postaje priča za sebe. Dizajn koji se usuđuje da bude drugačiji ne samo da transformiše prostor, već i otvara vrata novim idejama i perspektivama.

Jedan takav komad nameštaja, za koji dizajnerski studo Damiano Latini kaže da je "stvoren da iznenadi" je Super Chair, potpuno proizvedena u Italiji, izrađena primenom tehnologije brizganja recikliranog polipropilena u potpunosti, i prekrivena Silky završnom obradom za sofisticiraniji izgled i dodavanje efekta baršuna stolici.

Materijal korišćen za proizvodnju Super Chair izrađen je pomoću Re-Life tehnologije, pri čemu je polimerna komponenta dobijena reciklažom industrijskih otpadaka, bez upotrebe fosilnih resursa.

Suprotno klasičnoj silueti, Super Chair predstavlja jedinstvenu stolicu izrađenu od 100% reciklirane plastike, sa organskim i harmoničnim oblicima, namenjenu kako domaćim, tako i poslovnim prostorima.

Super Chair je projektovana s ambicijom da postane ikona u svetu stolica. Da bi postigao ovu jedinstvenu siluetu i odmah prepoznatljiv izgled stolice, dizajner iz Njujorka - Nikolas Bejker je razvio koncept stolice direktno u 3D formatu. Počevši od pravougaonog oblika koji je oblikovao koristeći VR naočare, stvorio je sinuozan i fluidan dizajn.

Super Chair je dostupan u bojama: crna, bela, siva i živopisna magenta.

Povezane teme

30.05.2024 Nameštaj

Nameštaj od recikliranih automobila

Ovaj modularni asortiman, nazvan „Living Vroom“, namenjen je urbanim prostorima i uključuje sofu, ležaljku, puf i odgovarajuće lampe, pružajući posetiocima grada mogućnost da se po...

27.05.2024 Nameštaj

Unikatna NLO stolica za ljuljanje: futuristički dizajn i kraljevski komfor

Bez obzira na to da li je povezujete sa letećim tanjirom ili ne, ovaj neidentifikovani komad nameštaja sigurno će privući pažnju svojom vanzemaljskom lepotom i pružiti nezaboravno...

24.05.2024 Nameštaj

Minimalistički nameštaj od drveta: diskretna fokusna tačka u modernim enterijerima

Sa čistim linijama i suptilnim dizajnom, ovi komadi nameštaja ne samo da privlače pažnju kao centralne tačke, već i unose osećaj mira i spokoja u moderni enterijer.

21.05.2024 Nameštaj

Dizajnerski stolovi za kafu koji se ističu u prostoru

Nezavisno od stila koji dominira prostorom dnevnog boravka mali sto za kafu je obavezan detalj a ako još uvek niste pronašli svoj savršen primerak, redovi koji slede bi vam mogli p...

18.05.2024 Nameštaj

Trenutno najpopularniji trendovi u dizajnu nameštaja

Stručnjaci za uređenje enterijera savetuju da ove godine birate nameštaj koji će u isto vreme biti i lep ali i praktičan, a ovo su njihovi predlozi...

15.05.2024 Nameštaj

Kauči i fotelje u dnevnoj sobi: 20 inspirativnih primera

Od lenjih nedeljnih popodneva do živahnih okupljanja sa prijateljima i porodicom, mekane fotelje i kauči su epicentar dragih uspomena i svakodnevnog opuštanja.

12.05.2024 Nameštaj

Osnovni komadi nameštaja za lepo i funkcionalno predsoblje

Predsoblje je prvi prostor koji gosti vide kada kroče unutra, i to je mesto gde prelazite iz spoljnog sveta u udobnost vašeg sopstvenog utočišta.

09.05.2024 Nameštaj

Odličan nameštaj za dečije sobe

Među mnogim elementima koji doprinose živopisnoj i udobnoj atmosferi, nameštaj igra ključnu ulogu. Kada je u pitanju opremanje dečije sobe, cilj je pronaći ravnotežu između kreativ...

06.05.2024 Nameštaj

Pogledajte kako izgleda stolica napravljena od morskih algi

Umesto da koristimo toksične materijale, sve više se okrećemo dizajnu nameštaja koji neće ostaviti negativan ekološki trag kada dođe vreme za njihovo odbacivanje. Jedan od fascinan...

03.05.2024 Nameštaj

Originalni dizajn nameštaja: povezivanje sa prirodom, emocijama i svakodnevnim proizvodima

Originalni dizajn nameštaja nije samo trend, već je i izvor inspiracije koji nas povezuje sa prirodom, emocijama i predmetima koje koristimo svakodnevno.

30.04.2024 Nameštaj

Trpezarijski okrugli stolovi su i dalje “in”

Ovaj neophodni komad trpezarijskog nameštaja ne samo da savršeno odgovara kako malim tako i velikim prostorijama, već omogućava lakše kretanje ne narušavajući pritom izgled samog a...