Sudar čelika i meke tkanine izrodio sofu zanimljivog dizajna

Iako je firma koja stoji iza ovog zanimljivog dizajna poznata kao proizvođač nameštaja od čelika, njihov izlet u svet tapaciranog nameštaja predstavlja pravo osveženje.

Slobodno se, dakle, ova simpatična sofa veselih boja može nazvati prvim pokušajem izrade tapaciranih proizvoda kada je australijska kompanija Steelotto u pitanju. Njihov originalan pristup proizvodnji otkriva sve praznine i nedostatke u tradicionalnoj konstrukciji sofe, pa zato ne čudi što su sebi dozvolili maksimalno poigravanje teksturama metala i tkanine.

photo: tom ross

Sofa nazvana Mello je zapravo sudar čvrstog australijskog čelika i meke, privlačne prirode tapacirunga. Kako je ipak reč o stručnjacima za obradu metala, posebna pažnja fokusirana je na okvir, deo sofe koji je obično skriven ali je ovog puta samo dodatno učestvovao u stvaranju atipičnog dizajna.

Sofa je za sada dostupna u dve prilično vesele i živahne varijante kada je tkanina u pitanju, dok se okvir od čelika takođe može naručiti u odgovarajućim bojama kako bi se dodatno naglasila međusobna povezanost tekstura.

Izvor: dezeen

photo: tom ross

Povezane teme