Stolica inspirisana sedlom za jahanje vodi računa o vašem dobrom držanju

Ova rustična stolica čiji je dizajn inspirisan sedlom za jahanje pomaže vam da imate bolje držanje.

Stolice su verovatno najpotcenjeniji komad nameštaja. Gotovo uvek ćete ih naći, zaboravljene i jedva korišćene, u nekom mračnom kutku doma. Ali, ako malo realnije pogledamo na stvari, shvatićemo da su stolice zapravo mnogo funkcionalnije i ergonomičnije nego što bi se reklo na prvi pogled. Zapravo, one su lagane, kompaktne i odlična opcija za nameštaj koji štedi prostor u modernim domovima. 

Dobra vest je što su i dizajneri rešili da oslobode svu svoju kreativnost i pokažu šta znaju - bar kada su u pitanju stolice. Jedan takav inovativan, neobičan, a opet ergonomski dizajn stolice nosi naziv Pepe i dizajniran je od strane Rafaele Manđaroti. Da stvar bude još zanimljivija, ova simpatična stolica je zapravo inspirisana izgledom starog, dobrog sedla za jahanje.

Da, dobro ste čuli, dizajnerka je izvukla ono najbolje iz sedla, posebno njegovu estetiku i ergonomiju kako bi stvorila malu, privlačnu stolicu prilično čvrstog izgleda. No, uprkos očiglednoj krutosti, Pepe stolica je prilično razigran i zabavan komad nameštaja. Pritom, ona vam pomaže da bolje držite svoje telo: nema podršku za leđa što znači da ćete morati da nagnete karlicu napred i time ojačate donji deo leđa.

Dizajnerka je u svoj proizvod očigledno uključila reference sa Divljeg zapada. Pepe stolica ima ručno šivene kožne presvlake koje su zategnute preko zakrivljene i čvrste osnove saonica, a rezultat je rustikalna stolica snažnog izgleda koja vas odmah asocira na sedlo za jahanje. Stolica ima prilično smelu ličnost koja nesumnjivo privlači pažnju, a sudeći po prvim fotografijama - odlično se uklapa u gotovo svaki stil enterijera. 

Pepe Stool može da funkcioniše kao samostalan komad nameštaja, a možete je upariti i sa stolom, stvarajući radni prostor koji je odličan za vaše držanje! Njena skulpturalna estetika čini je savršeno prikladnom i za kuće i za radna mesta, a dostupna je u opcijama crne i prirodne kože.

Pepe Stool je stolica inspirisana sedlom za jahanjephoto: opinionciatti

Povezane teme

12.05.2024 Nameštaj

Osnovni komadi nameštaja za lepo i funkcionalno predsoblje

Predsoblje je prvi prostor koji gosti vide kada kroče unutra, i to je mesto gde prelazite iz spoljnog sveta u udobnost vašeg sopstvenog utočišta.

09.05.2024 Nameštaj

Odličan nameštaj za dečije sobe

Među mnogim elementima koji doprinose živopisnoj i udobnoj atmosferi, nameštaj igra ključnu ulogu. Kada je u pitanju opremanje dečije sobe, cilj je pronaći ravnotežu između kreativ...

06.05.2024 Nameštaj

Pogledajte kako izgleda stolica napravljena od morskih algi

Umesto da koristimo toksične materijale, sve više se okrećemo dizajnu nameštaja koji neće ostaviti negativan ekološki trag kada dođe vreme za njihovo odbacivanje. Jedan od fascinan...

03.05.2024 Nameštaj

Originalni dizajn nameštaja: povezivanje sa prirodom, emocijama i svakodnevnim proizvodima

Originalni dizajn nameštaja nije samo trend, već je i izvor inspiracije koji nas povezuje sa prirodom, emocijama i predmetima koje koristimo svakodnevno.

30.04.2024 Nameštaj

Trpezarijski okrugli stolovi su i dalje “in”

Ovaj neophodni komad trpezarijskog nameštaja ne samo da savršeno odgovara kako malim tako i velikim prostorijama, već omogućava lakše kretanje ne narušavajući pritom izgled samog a...

27.04.2024 Nameštaj

Prednosti kompaktnog nameštaja za male domove

Kompaktni nameštaj nudi niz prednosti za male domove, od maksimiziranja prostora do poboljšanja fleksibilnosti i estetike.

22.04.2024 Nameštaj

10 kompaktnih sofa za male stanove

Bez obzira na to da li je opuštanje vaš omiljeni hobi, ovi komadi nameštaja pružaju isti nivo udobnosti kao i njihovi veći pandani.

19.04.2024 Nameštaj

Ova neobična stolica je simbol nade na deponijama punim plastike

Minimalistički dizajn i raznovrsne boje čine ovu stolicu savršenim dodatkom za svaki enterijer, dok njena ekološka priča inspiriše ljude širom sveta da razmisle o svojoj potrošnji...

16.04.2024 Nameštaj

Revolucionarni modularni nameštaj za prilagodljive prostore

Inspirisan idejom građevinskih blokova, ovaj sistem nameštaja predstavlja kreaciju koja zaslužuje posebnu pažnju.

11.04.2024 Nameštaj

Klik-klak nameštaj: savršen spoj praktičnosti i elegancije u vašem domu

Klik-Klak je neosporno najjednostavniji i najefikasniji mehanizam za pretvaranje kreveta u sofu i obrnuto.

08.04.2024 Nameštaj

Uvedite prolećnu svežinu u dom: nameštaj u žutoj boji kao savršen dodatak

Žuta je boja koja odražava sunčanu stranu života, radost i optimizam - savršena za doček proleća. Korišćenje nameštaja u žutoj boji može transformisati prostor i stvoriti atmosferu...