Sto u obliku korala genetski kodiran za svaki prostor

Ukoliko ste neko ko pomno prati sve novitete u svetu nameštaja, sigurni smo da će vam se dopasti poslednja inovacija iz Roche Bobois-a, prelepo dizajnirani stolovi u obliku korala.

Upravo sa ovakvim jednim projektom francuski proizvođač nameštaja planira da promeni odnos između potrošača i dizajna, kao i između industrije i njene distribucije. Zanimljiv plan, ali koliko ga je uopšte moguće sprovesti u delo?

Za sada stvari zvuče obećavajuće, posebno ako se ima u vidu da iza najnovije kolekcije pod nazivom CORAIL stoje Antoine Fritsch i Vivien Durisotti – duo koji je u neprestanoj potrazi za harmonijom između ljudi i okruženja.

Zato su nam i predstavili dva potpuno nova primerka trpezarijskog stola koji dolaze u pravougaonom i kružnom obliku. Ali ne, ne radi se o izgledu na koji ste navikli! Naime, radi se o do sada neviđenom podnožju stola koje je napravljeno od 3D štampanog betona, te je samim tim apsolutno prilagodljivo potrebama tržišta.

Takozvani “genetski kod” može napraviti i sam kupac i to putem softvera u toplini svoga doma, ili direktnim obraćanjem savetniku u prodavnici. Na taj način kupac aktivno učestvuje u procesu, birajući oblik i veličinu, te da li će primeniti efekat tkanja i gde, a tu je i opcija pregledanja dizajna u realnom vremenu.

Kao što smo već pomenuli, baza se isporučuje u pet okruglih i pravougaonih oblika, a kupci mogu odabrati efekte uvijanja i tkanja koji će njihov komad nameštaja učiniti jedinstvenim. Koralni stolovi zaista podsećaju na kolonije korala na nekom morskom grebenu ili džinovske barokne školjke. Reč je o vrhunskom proizvodu koji je inspirisan lepotom prirodne nesavršenosti.

A jedino što mora biti savršeno u celoj priči jeste mašta budućeg vlasnika.

Izvor: Roche Bobois

Povezane teme