Sto sa zavijutkom koji možete poneti sa sobom

Pomoćni stočić sa zavijenom pločom je originalan i prilično funkcionalan komad nameštaja...

Bočni ili pomoćni stočići su postali mnogo više od “povremenog” komada nameštaja koji biramo samo onda kada shvatimo da nam treba više mesta za odlaganje stvari. Wavelet je jedan od onih pomoćnih elemenata sa naizgled jednostavnim dizajnom, ali njegova ploča bi vas mogla prilično iznenaditi!

Naime, njegov vrh od šperploče se savija sa jedne strane kako bi se pretvorio u glatku transportnu ručku. Ovo ne samo da izgleda prilično cool i originalno, već istovremeno dokazuje da se koncept forme i funkcije može odnositi čak i na ovako male komade nameštaja.

Iako rešenje nekima može delovati trivijalno ili čak nepotrebno, mora se priznati da ono ipak umnogome olakšava premeštanje stola sa jedne lokacije na drugu. Njegova ploča je zapravo šperploča sa glatkom završnom obradom, savijena na jednoj strani što je čini idealnom za sve one koji vole da pomeraju stvari po kući.

Još jedna zanimljiva stvar u vezi ovog stola jesu njegove noge. Postoje samo tri noge koje se sastaju u sredini kako bi podržala ploču stola. Znamo da pomoćni stočići uglavnom ne služe za držanje teških predmeta, ali ovaj dizajn je svakako dovoljno čvrst da izdrži težinu stola a da pritom deluje neverovatno suptilno i minimalistički.

Wavelet potpisuje nemački dizajner nameštaja Deniz Aktaj koji i sam veruje da je dobar dizajn zapravo pronalaženje prave harmonije između proporcija, materijala i funkcionalnosti. Ovaj simpatični pomoćni stočić je savršen dokaz te jednostavnosti i originalnosti.

Povezane teme