Sto od crnog filca sa kutkom za pse

Arhitekta Asif Khan dizajnirao je specijalan sto za vlasnike kućnih ljubimaca.

Sto je predstavljen na izložbi Arhitekture za pse u Japanu. Nazvan je "I See You" (vidim te), a prekriven je crnim filcom sa malim udubljenjem na površinu u koje pas može udobno da se smesti. Khan je ovaj komad nameštaja zamislio kao hibrid između stola i tepiha.

U prostoriji u kojoj borave sa svojim vlasnicima psi obično leže sklupčani na nekoj prostirci u uglu. Uz I See You sto, oni mogu biti na sredini sobe i u centru pažnje kakvu zaslužuju. Arhitekta se zaustavio na crno obojenom materijalu, tako da ako crni pas sedi u ovom udubljenu on se bukvalno stapa sa njim, naročito ako nema bele oznake na šapama ili repu.

Nežno zaobljene strane ovog neobičnog stola prekrivene su filcom od ovčije vune, koji je mek na dodir a i psima miriše zanimljivo. Psi se ne razlikuju mnogo od ljudi u pogledu ispunjenja svojih težnji ka avanturi, spavanju, igranju i uklapanju (u čopor). U divljini životinje imaju veće mogućnosti za ispunjenjem ovih želja dok život sa ljudima, pse u velikoj meri ograničava.

Ako se psu predstavi komad nameštaja dizajniran da stimuliše njihove prirodne instinkte, vrlo verovatno će ih navesti da mašu repom.

Ž.J.

Izvor: Dezeen

Povezane teme