Stilske zidne jedinice koje uvode red u savremen dom

Savremen dom zahteva osim komada nameštaja za sedenje i ležanje, dodatke u vidu polica i ormara kako bi u njima bilo moguće odlaganje šire palete stvari.

Zidne jedinice otvorenog i zatvorenog tipa, predstavljaju odličan način skladištenja manje ili veće količine stvari različitog spektra u prostorijama poput dnevne sobe. Takođe od njih možete imati višestruke koristi kako sa praktičnog tako i sa estetskog aspekta u kućnoj kancelariji, spavaćoj sobi i ulaznom prostoru.

Zidne jedinice stilskog prikaza su vrlo privlačna ideja jer oplemenjuju svaki prostor u kom se nalaze. Osim toga budući da ne zauzimaju podni prostor one su idealna dopuna enterijeru, u kom je prisutna potreba za odlaganjem stvari poput knjiga, slika, umetničkih dela, skulptura, suvenira sa putovanja i sl. One zatvorenog tipa su savršene za držanje važne dokumentacije na dohvat ruke, dragocenitosti poput nakita, staklenih flaša sa piće, i keramike.

Neke od njih svojim dizajnom odgovaraju potrebama savremenih ljudi za multifunkcionalnim nameštajem. Osim što služe za odlaganje stvari, mogu da se pretvore u mini trpezarijski ili radni sto. Posebno popularne su kombinovane otvoreno-zatvorene zidne jedinice koje u velikoj meri mogu da zavedu red u savremenom domu.

Po vašem izboru vrata ormarića mogu da budu klizna ili klasična, kao i sa elegantnom spuštajućom varijantom koja jednom savremenom domu daje novu dimenziju. Bilo da preferirate moderan prikaz stila s polovine prošlog veka ili neku sasvim jednostavnu minimalističku varijnatu zidnih jedinica, svaka od njih će na sebi specifičan način učiniti da vaš dom bude u perfektnom redu.

Pojedine zidne jedinice opremljene su i dodacima u vidu fioka, što nadograđuje njihovu funkcionalnost, a ako tome svemu dodate mogućnost zanimljivih formacija u prostoru, one zaista mogu da učine da jedan dom deluje interesantno i odvažno. Ako želite da ih učinite vrlo uočljivim u prostoru, odaberite neku smelu kontrastnu boju za frontove ili geomaterijski oblik koji odstupa od onog što dominira prostorom u kom se nalaze.

Funkcija osvetljenja koju mogu da imaju u svom donjem delu, čini da se poput predivnog umetničkog dela predstavljaju u enterijeru.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme