Sling Lounge Chair – stolica & ležaljka u jednom

Evo jednog komada nameštaja koji je u stanju da izmeni ceo izgled dnevnog boravka u sekundi...

Upoznajte Sling Lounge stolicu koja, baš kao što joj i samo ime kaže, neodoljivo podseća na malenu ležaljku. Dolazi direktno iz danske kompanije nameštaja Takt i (bar na prvi pogled) obećava maksimalnu udobnost i relaksaciju.

Ovo je zapravo jedna od onih dobro dizajniranih stolica koja ima prepoznatljive karakteristike pogodne za moderni stil života. Sam Hecht i Kim Colin iz Londonskog studija za dizajn “Industrial Facility” stoje iza ove super cool stolice koju opisuju ne samo kao potpuno novu već i sasvim autentičnu.

Za njenu izradu korišćene su čvrste hrastove daske a za sam finiš – prirodno hrastovo ulje. Dizajneri su odabrali hrast jer daje površini stolice lepu teksturu a savršena je i na dodir.

Sling Lounge ima takav ugaoni položaj za sedenje u okviru kog se nalazi sedište koje podseća na viseću ležaljku napravljenu od prirodne platnene tkanine.

Proizvodi se i u tamno zelenoj verziji koja je premazana tankim lakom na bazi vode. Inače je jako lagana – teška je samo 6 kilograma a visoka 740 milimetara.

Dodatna pogodnost je i to što se Sling Lounge sa ravnim paketom može lako rastaviti na četiri drvena komada, pa je tako znatno lakša i za pakovanje a i za transport.

Na kraju dodajemo i da se jedna ovakva lepotica može nabaviti po ceni od oko 650 eura.

Izvor: Taktcph.com

Povezane teme