Sklopivi nameštaj je upravo dobio pojačanje u vidu Plico stolice

Evo jednog fantastičnog komada nameštaja idealnog za sve one male & sitne životne prostore koji su uvek u potrazi za nekim metrom viška.

A kako je sve te metre tako teško (odnosno nemoguće) naći, sigurnije je na vreme krenuti u potragu za višenamenskim odnosno sklopivim nameštajem. Znate već na šta mislimo, na sve one dobre stare krevete na rasklapanje, ili fotelje koje se za tren oka pretvaraju u prostore za odlaganje. Ili, kao što ćete danas videti – na ručno izrađenu drvenu stolicu koja ima tu sposobnost da se uvuče u samu sebe radi lakšeg skladištenja!

Jednostavnog naziva (Plico, što na latinskom znači preklopiti) i još jednostavnijeg ali krajnje simpatičnog izgleda, ova stolica je izrađena od masivnog hrastovog drveta kako bi imala ne samo čvrstu osnovu već i prirodan izgled. Njene zadnje noge padaju unazad, omogućavajući savršen naslon za tapaciran jastuk koji je izrađen tako da je u potpunosti zaštićen od habanja.

Kaiš od prirodne kože proteže se sve od zadnjih nogu do prednjeg dela stolice, stvarajući tako potporu za ruke oslonjenu na središnji drveni klin. Dizajnirana za laku demontažu radi što lakšeg skladištenja Plico ima izloženi okov od mesinga kao i vidljive spojeve, što samo poboljšava njenu osnovnu estetiku.

Za ovu stolicu se, dakle, s pravom može reći da je svestrani komad nameštaja koji se, zahvaljujući svojoj osnovnoj funkciji (a to je svakako sklopiva ležaljka) kao i svom izgledu elegantno uklapa u dnevnu sobu, vikendicu, hotelsku sobu, predvorje...

Bar tako kažu dizajneri iz Carl Hansen & Søn tima koji su i zaduženi za njeno stvaranje, i dodaju da je Plico zaista jedna udobna stolica za sedenje uz dobru knjigu i šolju kafe.

Izvor: yankodesign

Povezane teme