Sirova arhitektura & moderan dizajn omogućili stvaranje Normann univerzuma

Normann Copenhagen je danska dizajnerska kompanija čija je misija stvaranje originalnih & inovativnih proizvoda jednostavnog i savremenog dizajna...

Ovaj dobro poznati brend u svetu dizajna nastao je sada već davne 1999. godine, i obuhvata široku i stalno rastuću kolekciju nameštaja, rasvete, tekstila i kućnog dekora. Svi njihovi proizvodi kreirani su sa posebnom pažnjom i izvanrednim dizajnom koji osporava konvencionalno razmišljanje, pa ne čudi što imaju svoje prodajne salone u više od 80 zemalja širom sveta.

Njihov novi izložbeni salon, smešten u Kopenhagenu, prostire se na sedam potpuno transformisanih spratova, pažljivo renoviranim tako da ne remete izvorne karakteristike zgrade. Kao što ćete i sami videti u našoj maloj galeriji slika, ovi prostori su uređeni tako da prikažu svu dubinu njihovih kolekcija, pa se za njih s pravom može reći kako predstavljaju idealan spoj kvalitetnog dizajna i kreativnosti u srcu glavnog a ujedno i najvećeg grada Danske.

Renoviranje ovog izložbenog salona omogućio je stvaranje savršene ravnoteže između sirove arhitekture, odnosno istorijske zgrade i modernih komada nameštaja. Svaki sprat ima svoju prepoznatljivu unutrašnju dekoraciju i šemu boja koja je u suprotnosti sa originalnim karakteristikama zgrade.

Usredsređeni na unutrašnjost punu kontrasta, svi ovi spratovi zapravo pričaju po jednu zasebnu, originalnu priču protkanu uzbudljivim kombinacijama boja, materijala i novih tkanina. Tri sprata galerije kombinovanog izložbenog prostora i prodavnice nude jedinstven i inspirativan prostor za sve one posetioce koji su spremni da istraže različite dimenzije Normann univerzuma.

Izvor: normann-copenhagen.com

Povezane teme